ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.06.2014 14:32:38

V Čelákovicích o víkendu otevřeli unikátní lávku přes Labe

V Čelákovicích o víkendu otevřeli unikátní lávku přes Labe

V sobotu 21. června byla v Čelákovicích slavnostně otevřena lávka, která spojuje od května čelákovický a káranský břeh Labe. Akce se společně se zastupiteli města zúčastnil také radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.„

Původně se zde procházelo přes zdymadlo, které bylo po rekonstrukci Povodím Labe pro chodce uzavřeno, používal se i provizorní přívoz. Lávka řeší tolik potřebné spojení obou břehů a to i pro cyklisty putující po Labské cyklostezce a dalších cyklotrasách. Dokončení stavby rozhodně přispěje k rozvoji cestovního ruchu. Navíc je lávka vytvořena tak, že po ní můře projet i vozidlo Integrovaného záchranného systému,“ okomentoval stavbu radní Štefek.

Zavěšená lávka, jejíž stavba byla zahájena v roce 2012, propojuje Čelákovice na levém břehu s osadou Grado na pravém břehu. Celková délka lávky je 242 metrů, rozpětí 156 metrů mezi oběma pylony je přitom nejdelší v republice.  Investorem stavby bylo město a Státní fond dopravy a infrastruktury.

Do bohatého doprovodného programu akce byla zařazena muzejní noc a svatojánská divadelní pouť v Městském muzeu a knihovně. Sportovní nadšenci pak mohli fandit účastníkům cyklojízdy “Tour de Labe pro všechny”, závodů motorových člunů nebo nohejbalového utkání místního Spartaku s týmem Modřic a 11. ročníku fotbalového turnaje o pohár starosty města.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama