Dr.Dr. Jan N. A. Berwid-Buquoy

Dr. et Dr. Jan N.A, Berwid-Buquoy
  • KDU-ČSL
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2014 0:33:27

Hon na „čarodějnici“ aneb Kdo chce “upálit“ Andreje Babiše?

Hon na „čarodějnici“ aneb Kdo chce “upálit“ Andreje Babiše?

Kdysi jsem v jednom vídeňském archívu narazil na dokument z roku 1530. Jakási bohatá vdova tam byla obviněna z čarodějnictví od soudců, kteří se chtěli dostat na její majetek. Nakonec byla úspěšně upálena na základě výpovědi 16 nezávislých svědků.

 Všichni tito “svědkové“ jí totiž úderem půlnoci viděli létat na koštěti kolem kostelní věže...
   Ministr financí, Ing. Andrej Babiš má ad hoc to štěstí, že v té době nežil a tím pádem se dnes dostal před rozumný soud 21. století, který rozhodl „in dubio pro reo“.
   Jinak mezi námi, dotyčná osoba také disponuje legálním majetkem, kde by bylo rovněž po poměrně dlouhou dobu možno, co krást. Stačí si představit, že by “Agrofert, a.s.“ vznikl v roce 1945. Kdo by chtěl být tehdy v kůži nějakého miliardáře na základě Benešových znárodňovacích dekretů? Taková osoba by byla jistým kandidátem smrti, jako již výše uvedená bohatá vdova z roku 1530.
  Podle zachovalých faktických dokladů z let 1945 - 1952 by technologický postup “upalování“ Babiše probíhal takto: Edvard Beneš by dodal ideologické podklady, že Babiš je “zrádce a kolaborant “ (viz k tomu kauza Jan Baťa).
  Tažení proti Babišovi by zahájil první tajemník KSČ Rudolf Slanský (později - údajna justiční vražda). Státní bezpečnost, pod vedením Bedřicha Reicina ( později - rovněž údajná justiční vražda) by zajistila, aby parlament - včetně paní JUDr. Milady Horákové (pozdější - údajná justiční vražda + hrdinka), jednohlasně odsouhlasil uloupení majetku “Agrofertu, a.s.“ a doporučil Babiše oběsit. Tehdá už socialisti a komunisti nikoho neupalovali - ať již k tomu měli jakékoliv důvody, protože “dostat provaz“ bylo bez problémů a bez nějakých dlouhých tahanic celkem rychle možné. Upalováním se také spotřebuje celkem dost dříví. Na rozdíl od roku 1530 se na něho stála 1945 hodinová fronta...
   V letech 1945 - 1948 také  prezident Beneš celkem hojně a s radostí „provaz uděloval“. Podle tvrzení generála zpravodajské služby Františka Moravce  (Londýn 1950), prý pouze litoval okolnosti, že Baťové “unikli šibenici“. 
   Nyní poté, co by byly splněny teoreticko-ideologické předpoklady, přistoupilo by se hned 1945 k činu:
    Miliardář a “zrádce“ (podle socialistů a komunistů - viz k tomu Karel Marx “Kapital“ I. díl, výroba nadhodnoty - jsou úspěšní podnikatelé všichni “zrádci“) Ing. Andrej Babiš bude odsouzen k trestu smrti oběšením a konfiskací (rozuměj: ukradením) veškerého majetku. Podle zákona bude rozsudek vykonán do 48 hodin od vyhlášení a není proti němu odvolání. Takto prezident Beneš praktikoval poválečnou demokracii v ČSR. Někdy to šlo i tak daleko, že ho dokonce musel mírnit i předseda KSČ, Klement Gottwald. Věrná obdivovatelka Edvarda Beneše, socialistická poslankyně JUDr. Milada Horáková, by se navíc postarala o to, aby bylo Babišovi přišito na triko „kainovo znamení“ na základě obvinění: “Slovenský nacionalista a šovinista“. Podle jaké logiky tato socialistická intrikánka a neúspěšná vyzvědačka, chovala silnou averzi vůči Slovákům je stále zahaleno neproniknutelným tajemstvím.
   Krátce na to, co by se ještě Babiš houpal na oprátce v průvanu  nádvoří pankrácké věznice, zahájili by Slánský a Reicin proces pod heslem: “Protistátní spiknutí Milady Horákové“. Ve středověku by byla ona oběť, coby “čarodějnice“ upálena. Civilizace a demokracie v ČSR ve 20. století byla však podstatně pokročilá a tak se poslankyně Národního shromáždění a současně matky nezletilých dětí na dvoře pankrácké věznice, z hlediska lidskosti neupalovaly, nýbrž pouze věšely...
   Podle hesla “dělej ďáblu dobře a peklem se Ti odmění“ (sv. Tomáš Akvínský), byli nyní na řadě Slánský s Reicinem. Dopadlo to stejně jako v případě matky a poslankyně JUDr. Horákové - šibenice. Kovbojové v Texasu nazývali taková opatření “kravatový večírek“ (necktie party). Jednalo se o veřejné věšení zlodějů koní. Obyvatelé Divokého západu totiž neměli rádi, když jim někdo chodil “znárodňovat koně “...
   Kdyby Ing. Andreje Babiše nechal prezident Beneš např. již v roce 1945 oběsit, bylo by dneska o několik problémů méně. Nynější ministr financí by se nemohl stát jako kdysi členem KSČ. Nemohl by být křivě obviňován z toho, že byl spolupracovníkem StB. Dokonce by ani v diplomatických službách nemohl figurovat. Tím pádem by ani nemuselo o nevinně Ing. Babiše “in dubio pro reo“, rozhodovat dnešní soudnictví...
    Oponenti jako např. Miroslav Kalousek, Pavel Šafr, Martin Fendrych, Miroslav Macek a další “kladiva na čarodějnice“, by si musely najít jinou bohatou oběť „létající o půlnoci na koštěti“ kolem komína např. parlamentní budovy.
   Pozorný čtenář by mohl namítnout: “Hovoříte o čarodějnicích, ale Babiš je muž“. Ano, existovali i „čarodějové“. Šumperský děkan Kryštof Alois Lautner (1622 - 1685) odsuzoval čarodějné procesy jako  “Ďáblův vynález, aby zostudil křesťanství.“ Čarodějnické procesy jsou prý krvavou alchimií, vyrábějící zlato z lidské  krve a popela.. Následek Lautnerovy aktivity? Sám byl obviněn jako “čaroděj“ a 1685 upálen.
  Proč by to nešlo v současné podobě s Andrejem Babišem? Kalousek, Šafr, Fendrych a Macek se sejdou. Seženou si 16 nezávislých svědků (viz bohatá vdova 1530). Tito odpřísáhnou, že viděli o půlnoci Ing. Babiše jak se pravidelně zůčastňoval čarodějných sabatů s příslušníky StB u komína na střeše bývalé budovy Ministerstva vnitra ČSSR ( zvané též “kachlíkárna“), kam se v tuto noční dobu slétávaly na koštětích i úřednice StB, aby tam v naprosté temnotě sepisovaly čarodějné Babišovy výpovědi...
                Já osobně se domnívám, že by to mohlo vyjít, protože soudy na celém světě - se již od zmiňovaného roku 1530, nerozhodují podle toho zdali je něco do nebe volající nemožná hovadina, nýbrž spíše podle toho, zdali je daná událost podložena svědectvím.
   Zde vidím skutečně reálnou možnost Babišových odpůrců opět “chytit dech“ s tímto „neschopným, zrádcovským miliardářem, slovenským šovinistou a přivandrovalcem“ pořádně zamávat a ukázat mu kdo je zde pánem domu! Zde vidím poslední možnou šanci.
   Kdo si s tím opravdu neví rady, resp. neví jak by to provedl, nechť si přečte znárodňovací dekrety našeho pana prezidenta Dr. Edvarda Beneše. Tam jsou ty nejlepší návody jak rychle krást ve velkém. Dalším spolehlivým návodem je soudnictví ČSR 1945 - 1952...
 Přes tyto dobře míněné rady, bude dnes pro Miroslava Kalouska a spol. patrně velkým problémem jak Ing. Andreje Babiše legálně oběsit, utopit, rozčtvrtit nebo alespoň napínat na skřipec, aby se přiznal ke své čarodějné spolupráci s StB.
To, že u StB nikdy nic nepodepsal, je úplně jedno. Důležité je, až mu budou Kalousek s Mackem lít do krku roztavené olovo, aby se ke všemu přiznal...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama