JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.07.2014 14:10:31

Svoboda pohybu a odstraňování všech bariér pomáhá nejenom firmám, ale i občanovi

Svoboda pohybu a odstraňování všech bariér pomáhá nejenom firmám, ale i občanovi

Prohlášení europoslance Jiřího Pospíšila ke zvolení do výboru IMCO

Dnes jsem byl v Evropském parlamentu zařazen do výboru pro vnitřní trh (IMCO), který má na starosti to, co by podle mého přesvědčení mělo být jádrem fungování Evropské unie - jednotný vnitřní trh, který umožní volný pohyb osob, zboží, kapitálu i služeb. Jak už jsem dříve říkal, pro nové členské země EU, mezi které stále řadím i Českou republiku, tyto čtyři svobody ne vždy platily v plném rozsahu, a je tak třeba je neustále posilovat. Týká se to například mladých lidí a jejich příležitostí studovat a pracovat v zahraničí.

Svoboda pohybu a odstraňování všech bariér mezi členskými státy podle mého přesvědčení pomáhá nejenom firmám, ale hlavně každému občanovi, protože v důsledku znamená snižování cen. Důležitou složkou práce tohoto výboru je také ochrana spotřebitelů. Její rozumná úroveň se také může pozitivně dotknout každého z nás. Za naprosto stěžejní v této oblasti považuji téma kvality a ceny potravin, které je v České republice často diskutované. Jsem v tomto směru připraven usilovně hájit zájmy českých občanů a snažit se, aby se kvalita potravin, které se objeví na pultech v České republice, blížila té, jakou známe ze Západní Evropy.

Kromě výboru IMCO budu také působit jako náhradník ve výboru pro ústavní záležitosti, který souvisí s mou právní profesí a při své činnosti sleduje zejména změny v základních pravidlech fungování Unie. I tam budu aktivním členem.

Jiří Pospíšil

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama