Ing. Pavel Janeček, BBS(Hons)

Kandidát do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje za KSČM
  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.07.2014 18:09:16

Demokracie utrpěla další ránu

Demokracie utrpěla další ránu

Nagygate - tak se dá pojmenovat kauza, která se nechvalně dostala do povědomí občanů v roce 2013 a otřásla napříč celou českou veřejností.

Vyústila v rezignaci tehdejšího premiéra ODS, fyzika Petra Nečase. Jeho velmi blízká spolupracovnice a nynější manželka Jana Nagyová Nečasová, od 2010 do 2013 vrchní ředitelka Sekce kabinetu předsedy vlády, vyvolala krizi vlády. Podle jejího životopisu se však těžko dozvíme, co vůbec vystudovala. Chybí zdroje a informace, některá média tento fakt přiživují tím, že se vyučila pouze prodavačkou. Nikde se také neuvádí, jestli má maturitu. Nicméně ji nesmíme upřít talent ODS vlastní, a to skandály a vysoké odměny na její konto. Její diplomová práce na vysoké škole se prokazatelně skládá z okopírovaných vládních materiálů zkompilovaných od podřízených. Nagyová protizákonně dávala příkazy vojenskému zpravodajství ke sledování soukromých osob, zejména byla sledována manželka Petra Nečase, a to údajně kvůli svědkům Jehovovým. Schůzky s pochybnými kmotry české politiky byly na denním pořádku, hlavně pro získávání dalších informací. Nagyová vše "řídila" a ministři na ni trapně stáli dlouhé fronty. Demokracie v podání ODS zde utrpěla nemalý šrám. Byla obviněna z podplácení a zneužití pravomoci úřední osoby, což považuji za správné a logické. Současný verdikt soudu ale považuji za skandální až komický. Nagyová sice organizovala trestnou činnost, tu ale nikdo nespáchal. Tedy ty, co "úkolovala", odešli od soudu vesele bez trestu. Ona sama dostala pouze roční podmínku a zákaz působení ve státní správě, což je výsměch slušným lidem. Na to já jen zírám, tady
vlastně nikdo za nic nemůže.
 
Ing. Pavel Janeček, KSČM

http://www.janecekpavel.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama