ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.07.2014 18:13:40

Zrušení poplatků vítám, zdravotní péče by měla být dostupná všem

Zrušení poplatků vítám, zdravotní péče by měla být dostupná všem

Marek Černoch ke zrušení třicetikorunových poplatků

Vláda odhlasovala zrušení regulačních poplatků v ambulancích a lékárnách. Jediným regulačním poplatkem tak zůstane 90 korun za návštěvu pohotovosti.

Jsem rád, že vláda odsouhlasila jeden z bodů programu hnutí Úsvit. Proto tento krok vítám, protože si myslím, že zdravotní péče by měla být dostupná všem. Lidem, kteří bohužel mají zdravotní problémy, se poplatky v ambulancích a lékárnách prodražovaly. Navíc vzhledem k tomu, že každý musí platit zdravotní pojištění, další platby nejsou na místě. Bylo avizováno, že výpadek příjmů bude kompenzován zvýšenými odvody za státní pojištěnce a změnou úhradové vyhlášky, takže stát o tyto prostředky nepřijde.

Devadesát korun za pohotovost podle mého názoru není zase tak velká částka, kterou by nebylo možné uhradit v případě nouze. Nesouhlasím také s názorem kritiků, že se důchodci budou kvůli zrušení poplatků vybavovat v čekárnách. Každý jednou zestárne a i on pak bude zdravotní péči ve větší míře potřebovat. Veřejné zdravotnictví je oblast, která má být dostupná všem občanům v nejlepší možné kvalitě, bez diskriminace a bez ohledu na to, zda-li je člověk bohatý nebo chudý.

Marek Černoch
poslanec Úsvitu za Středočeský kraj

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama