MUDr. Vojtěch Adam

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.07.2014 20:16:56

Pražské nemocnice jsou zřejmě v krizovém stavu

Pražské nemocnice jsou zřejmě v krizovém stavu

Nejsou to ani dva měsíce, co médii intenzivně několik dní vibrovala zpráva, že pražské nemocnice nedokáží přijímat pacienty včas a sanitky je vozí od čerta k ďáblu, zatímco může docházet k nenávratnému poškození zdraví pacientů.

Nejen já jsem upozorňoval, že situace má strukturní, hluboké příčiny a nemůže je vyřešit prosté nařízení ministra zdravotnictví.

A varování se potvrdila. Včera jsme se z médií dozvěděli, že pacientka s rozsáhlým krvácením do mozku čekala hodinu a půl na odvoz do nemocnice a druhý den na následky mrtvice zemřela. Reakcí tiskové mluvčí nemocnice na Karlově náměstí Jiřiny Ernestové na stížnosti pozůstalých bylo prohlášení, že „příbuzným se každá vteřina zdá dlouhá“!

Kouzelný styl „PR krizové komunikace“ provedl s vyjádřením tiskové mluvčí významové salto mortale a v kontextu celé situace nyní může i dobou silně otrlý čtenář po jeho přečtení jen lapat po dechu…

Tak to je to zdravotnictví pro obyčejné lidi, kde nás nebude rozčilovat luxusní SANOPS! To je ten kýžený stav, kdy pan Rittig domlouvá nemocnicím „kulichy“ (významné a movité pacienty), pan ředitel Motola Ludvík o ně s veškerou úctou pečuje a jejich peněženkám účtuje, zatímco plebs vystrašeně čeká, zda v loterii osudu vyhraje nemocniční pryčnu pro tu „obyčejnou holotu z ulice“…

Chtěl bych, aby v dnešním Hyde Parku v ČT zasednul pan bývalý ministr zdravotnictví Julínek a vysvětlil nám všem, kolik že ještě v nemocnicích přebývá lůžek, které nemocnice stahují finančně ke dnu a které on s arogancí sobě vlastní ve velkém zrušil. A po telefonu by se mohli přidat všichni pravicoví poslanci a hlavní ideologové ODS a TOP 09, kteří léta křičeli, že nemocnice jsou příliš velké a drahé. Že prý máme pravici věřit, že ví, jak ušetřit a dostat naše zdravotnictví do špičkové kondice.

Chci, aby to vysvětlili do očí těm, kteří budou „netrpělivě“ čekat na odvoz svých nejbližších pro akutní pomoc. A především těm, kteří se dočkají pozdě…

Pražské a nejen pražské nemocnice jsou v krizovém stavu především vinou pravicových stupidních „reforem“, které ve skutečnosti nepřinesly téměř žádný pozitivní efekt, zato umožnily legálně tunelovat státní zdravotnický systém a cizopasit na lidském neštěstí různým soukromým šikovným ručičkám. Tato situace však nyní zašla tak daleko, že není vůbec jasné, za jakých nákladů ji bude možné napravit.

V každém případě by se o to ale intenzivně měla zajímat současná vláda, pokud se nechce stát spoluviníkem probíhajících lidských tragédií!

Vojtěch Adam, poslanec PS PČR za KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama