ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.07.2014 16:24:07

Kaple svaté Anny v Panenských Břežanech se dočká rekonstrukce

Kaple svaté Anny v Panenských Břežanech se dočká rekonstrukce

Rada kraje schválila dne 14. července 2014 pokračování rekonstrukčních prací na kapli sv. Anny v areálu Horního zámku v Panenských Břežanech.

Práce v areálu byly pozastaveny v prosinci 2012, následující rok se připravoval projekt rekonstrukce zámku do podoby Památníku národního útlaku a odboje. Ten byl nakonec schválen s využitím dotace z Regionálního operačního programu. Celková hodnota rekonstrukce kaple sv. Anny je 7,3 milionů korun.

„Kaple svaté Anny je jedna z nejvýznamnějších staveb vrcholného baroka v Čechách a jejím architektem byl Jan Blažej Santini. Jsem rád, že do konce letošního roku bude tato kulturní památka za dohledu památkářů firmou AVERS důstojně opravena,“ komentoval rozhodnutí radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

U Památníku národního útlaku a odboje, jehož rekonstrukci vysoutěžila firma MTStav Příbram, s.r.o. za 30 milionů korun, tak bude k využití i další vzácná kulturní památka.

Postupně bude dokončena i oprava zámeckého parku významného zahradního architekta Františka Josefa Thomayera, který tvoří nejen travnaté plochy, stromy, keře, komunikace a zpevněné plochy, ale i vodní díla nebo sošky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama