ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.07.2014 16:32:09

Kraj se zapojí do projektu „Česko jede“, podpoří cykloturistiku

Kraj se zapojí do projektu „Česko jede“, podpoří cykloturistiku

Středočeští radní v pondělí 14. července 2014 odsouhlasili podpis smlouvy o partnerské spolupráci v rámci projektu „Česko jede“.

„Smlouvu uzavíráme s Asociací měst pro cyklisty. Projekt je zaměřený na podporu forem bezmotorové dopravy a aktivní turistiky v zemi ve vazbě na veřejnou dopravu. Jeho prostřednictvím bude v souladu s Národní strategií rozvoje cyklistické dopravy České republiky pro léta 2013–2020 probíhat podpora cykloturistiky,“ uvedl středočeský hejtman Miloš Petera.

Středočeský kraj se do projektu „Česko jede“ již zapojil - a to uveřejněním cyklotipů na internetovém portále www.ceskojede.cz.  Asociace měst pro cyklisty se ve smlouvě zavazuje k propagaci, publicitě a metodické podpoře Středočeského kraje v souvislosti s uskutečněním projektu. Umožní také zástupci kraje členství v poradním sboru.

Kraj se ve smlouvě zavazuje podporovat a propagovat cyklistickou dopravu, bezpečnost i projekt „Česko jede“. Dále kraj bude poskytovat Asociaci měst pro cyklisty informace a data pro národní web, reklamní kampaň a pro propagační materiály projektu.

Smlouva současně obsahuje ujednání, že v rámci své agendy bude Středočeský kraj podporovat obce v dobudování a údržbě cyklistické infrastruktury na síti dálkových cyklotras ČR, na trasách EuroVelo a přeznačení dálkové sítě cyklotras ČR na svém území.

„Středočeský kraj disponuje cyklostezkami, které jsou dohromady dlouhé cca 278 kilometrů a jsou jedním z turistických lákadel a příjemnou možností, jak poznávat Středočeský kraj. V loňském roce přibylo na území kraje 19,7 km nových cyklostezek za přispění peněz z evropských fondů,“ doplnil radní pro oblast regionálního rozvoje Karel Horčička.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama