Dělnická strana sociální spravedlnosti

  • DSSS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.07.2014 12:56:00

Vandas (DSSS)

Vandas (DSSS)

Dohady o eurokomisaře jsou zbytečné

 Ve vládní koalici právě vrcholí boj o obsazení funkce českého eurokomisaře. Premiér Sobotka prosazuje bývalého ministra financí Pavla Mertlíka, naproti tomu volebním vítězstvím nabuzený Andrej (ne)estébák Babiš chce na tento post ministryni pro místní rozvoj Věru Jourovou. Doplňujícím jevem vládní rozepře jsou slova o důležitosti této evropské funkce a prestižním postavení České republiky v rámci Evropské unie.

Upřímně řečeno, je úplně jedno, kdo „českým“ eurokomisařem bude a takové dohady jsou zcela zbytečné. Ve chvíli, kdy navržený kandidát usedne do křesla člena Evropské komise, zahazuje svůj národní dres a kope už pouze v dresu evropském za zájmy Bruselu. Nebo si snad pamatujete, že by pánové Telička, Špidla či Füle, kteří postupně tuto pozici zastávali, někdy pro svoji původní zemi něco udělali? Nebo, že by se k České republice nějak hlásili?

A tak jediným, kdo z toho bude profitovat, bude samotný kandidát, který bude pobírat za svoji bruselskou službu pohádkový plat přes půl milionu korun. 
    
Mgr. Tomáš Vandas, předseda DSSS

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama