Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.07.2014 15:28:00

Dokáže premiér Sobotka pro naši komisařku vyjednat odpovídající rezort?

Dokáže premiér Sobotka pro naši komisařku vyjednat odpovídající rezort?

Vyjádření k výběru Věry Jourové na eurokomisaře

Dnes jsme se konečně dověděli jméno nové české eurokomisařky. Bude jí s největší pravděpodobností současná ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová.

Jsme rádi, že tentokráte neposíláme do evropské komise žádného trafikanta typu expremiéra Špidly, ale skutečného odborníka. Paní Jourovou totiž považuji za jednoho z předních našich expertů na čerpání evropských fondů. V souvislosti s tím si musíme však zároveň položit otázku: Dokáže premiér Sobotka pro naši komisařku vyjednat odpovídající rezort, kde bude moci zúročit své přednosti? Počet volných rezortů je kvůli neadekvátně dlouhému českému koaličnímu vyjednávání totiž velmi nízký a ty nedůležitější jsou už takřka rozebrané. Například rezort pro regionální politiku, který by paní Jourové asi nejlépe pasoval, má podle všeho už přislíbeno Rakousko.

Pro příště by si Česká republika měla místo zdlouhavého vládního handrkování nejprve dopředu ujasnit, jaké portfolio je pro nás prioritní, včas začít vyjednávat a podle toho vybírat příslušného eurokomisaře. Abychom nehráli v Evropě dvacáté housle jako dosud.

Tomio Okamura – předseda hnutí Úsvit

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama