Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.07.2014 16:30:16

Poslanci nechtějí snižování výdajů na migraci a bezpečnost

Poslanci nechtějí snižování výdajů na migraci a bezpečnost

Brusel – Český europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) dnes předložil na Výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE) zprávu k rozpočtu pro rok 2015 předloženém Evropskou komisí a v minulém týdnu pozměněném Evropskou Radou.

 Zdechovský zdůraznil, že je nutné s ohledem na mezinárodní situaci posilovat vnitřní bezpečnost, bojovat s ilegální imigrací nebo dále propojovat informace v rámci Schengenského systému.

„Při následné diskusi se většina členů LIBE shodla na faktu, že je nutné rozpočet na vnitřní bezpečnost i nadále posilovat s tím, že budou detailně sledovány případné náklady, jak jsou peníze využívány,“ komentoval jednání výboru předkladatel zprávy Tomáš Zdechovský.

Tomáš Zdechovský tak podporuje více peněz nejen pro Europol, Frontex ale i mladou agenturu euLISA. "Digitalizace  a vývoj spolehlivých IT systémů jsou v dnešní době klíčovými prvky pro vnitřní bezpečnost v Evropě," zdůraznil český europoslanec. Na výboru dále zaznělo, že je nutné se věnovat azylové politice, romské integraci nebo lidským právům.

Nyní budou členové výboru podávat připomínky a pozměňovací návrhy. Po intenzivní debatě je pak začátkem září čeká ke zprávě hlasování.

Helena Erbanová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama