Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.07.2014 15:07:40

Demagogické lži kardinála Dominika Duky

Demagogické lži kardinála Dominika Duky

Kardinál Duka měl včera plamenný projev, ve kterém předpověděl, že se komunisté stanou ohroženým druhem, protože prý členskou základnu KSČM tvoří lidé v průměrném věku 67 let a že každým dnem ubyde 15 komunistů.

Dále prohlásil, že průměrný věk voliče této strany byl 61 let a mladých lidí do 30 let, kteří volili KSČM, bylo 0,6 % . Tyto výroky uvedl Duka v souvislosti se čtvrtečním mimořádným jednáním sněmovny o restitucích.


Nevím, kde pan Duka vzal tato čísla, která se týkají voličů KSČM a její členské základny. Tato Dukova čísla jsou zřejmě výplodem jeho bujné fantazie, která je momentálně v eufórii z miliard a z pozemků, které má církev dostat v rámci církevních restitucí.

Pokud pan Dominik Duka mluví o tom, že komunisté se zanedlouho stanou ohroženým druhem, tak by bylo vhodné, aby arcibiskup pražský a primas český věděl, že Komunistická strana Čech a Moravy, se pořád může chlubit největší členskou základnou mezi politickými stranami České republiky. Do Komunistické strany Čech a Moravy se přihlásí přibližně jeden člověk denně. KSČM postupně omlazuje, protože do jejích řad se hlásí čím dál tím více mladých lidí. Taktéž čím dál tím více mladých lidí volí tuto stranu. Věřte, že toto není výmysl, ale realita, se kterou se musí smířit i zarytí antikomunisté. Například pan Duka.

Kdybych měl možnost, tak bych se pana Duky otázal na to, jak je možné, že před rokem 1989, lépe řečeno v závěru doby socialismu, bylo v tehdejším Československu kolem 40% věřících obyvatel a v dnešní době je to jen kolem 11% věřících, plus mínus? Pane Duko, jak je možné, že církev zaznamenala takovýto úbytek? Nebylo by lepší napsat, že od roku 1989 až do dnešní doby ubyly církvi v České republice skoro 3 milióny věřících? Pane Duko, kolik má církev ve svých řadách mladých lidí? Vždyť ročně zmizí v České republice přes 100 000 katolíků.

KSČM každým rokem posiluje. Jak voličsky, tak i co se týká členské základny. Církev každým rokem rapidně oslabuje. Církev lidem spásu nenabízí. Na druhou stranu církev díky restitucím chytila druhý dech a snaží se opět politicky manipulovat s českou veřejností.

Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v  Domažlicích



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama