ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2014 17:36:18

Kraj získal na zateplení budov dotace přes 175 milionů korun

Kraj získal na zateplení budov dotace přes 175 milionů korun

Rada Středočeského kraje se na svém jednání 28. července 2014 zabývala Zprávou o stavu projektů zateplování krajských budov.

 Středočeský kraj dosud získal dotaci z fondů Evropské unie v celkové výši 175 667 170 korun. Radní uložili náměstku hejtmana pro oblast životního prostředí a zemědělství Marku Semerádovi zajistit harmonogram přípravy podkladů pro Rozhodnutí o poskytnutí dotace včetně odpovědnosti, termínů a finančního zajištění.

„Zateplení objektů v majetku kraje, zejména škol, učilišť, dětských domovů a domovů seniorů je pro nás jednou z programových priorit. Jsem rád, že se nám daří tento úkol plnit. Děkuji Evropské unii a Ministerstvu životního prostředí ČR, že nám prostřednictvím Operačního programu životní prostředí na rekonstrukce a zateplování krajských budov přispívají,“ řekl hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.

Ve zprávě se konstatuje, že v loňském i v letošním roce se podařilo prodloužit platnost Registračních listů o přidělení dotace u čtyř ze šesti projektů. Z nových projektů bylo v 50. a 60. výzvě Operačního programu životního prostředí (OPŽP) úspěšně vyhodnoceno 10. Celkově je tak v různém stavu rozpracovanosti připraveno 14 projektů za 383 miliony Kč. Na tyto stavby má kraj v současné době přislíbeny dotace přes 175 000 000 korun. Podle harmonogramu OPŽP má žadatel od obdržení Registračních listů šest měsíců na přípravu podkladů pro Rozhodnutí o poskytnutí dotace, což je zejména smlouva o dílo se zhotovitelem zateplení.

„To je poměrně krátká doba, neboť v tomto období musíme provést řadu administrativních úkonů - od přípravy projektové dokumentace pro provedení stavby, přípravy zadávací dokumentace až po oznámení výběru nejvhodnější nabídky a to včetně schvalovacích procesů v radě. Je proto zřejmé, že z finančního hlediska dojde k aktualizaci krajského Zásobníku projektů, a větší část financování již připravených projektů z 50. a 60. výzvy přesuneme do příštího roku,“ doplnil hejtman Miloš Petera.

Z minulosti jsou připraveny tyto projekty: SOŠ a SOU Beroun – Hlinky, SOŠ a SOU Nymburk, SPŠ a JŠ Kolín a Domov ve Vlašimi.

„Z toho u projektů škol v Berouně, Nymburku a Kolíně již bylo dokončeno výběrové řízení na zhotovitele. V případě zateplení Domova Vlašim bylo výběrové řízení na zhotovitele zrušeno a vyhlášeno znovu. Prodloužení registračních listů na tyto zmíněné projekty platí do 31. 7. 2014. Do té doby musí být podklady pro Rozhodnutí o poskytnutí dotace doručeny na SFŽP a zadány do elektronického prostředí. Pokoušíme se ještě prodloužit platnost registračního listu u projektu Domov ve Vlašimi tak, abychom stihli dokončit výběrové řízení na zhotovitele,“ uvedl náměstek hejtmana Marek Semerád.

Z nových akcí byly v 50. a 60. výzvě OPŽP úspěšně vyhodnoceny tyto projekty: Gymnázium Říčany, Gymnázium Karla Čapka Dobříš, SOU Hluboš, SOŠ a SOU Neratovice,

ISŠT Benešov, OU, PŠ, ZŠ a MŠ Příbram, SOŠ a SOU Kladno Dubská, SOŠ a SOPU Nymburk, VOŠ a SZeŠ Benešov a SZeŠ Čáslav. „Všechny tyto projekty chceme dokončit v roce 2015,“ doplnil náměstek Marek Semerád.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama