Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.08.2014 13:16:27

Bránění styku dětí s druhým rodičem je nutné začít přísněji trestat

Bránění styku dětí s druhým rodičem je nutné začít přísněji trestat

Řadě dětí z rozvedených rodin není umožněno pravidelně se stýkat s oběma vlastními rodiči. Nezřídka se totiž stává, že si matka dítě přivlastní pouze pro sebe. Neumožní tak svému potomku vídat se i se svým otcem.

  Problematice se věnuji už několik let a řada otců se na mě obrací s žádostí o pomoc. Jen za poslední měsíc téměř stovka a jsou dle stejného scénáře. Uvedu jeden případ za všechny. Nedávno mě kontaktoval pan Otakar Zatřepálek. Jeho bývalá žena mu utekla spolu s tříletým synem na Slovensko. I přes jeho aktivní přístup k celé věci, nemohl několik let svého syna navštěvovat a trávit s ním čas.

 Tím však problémy pro zmíněného otce zdaleka neskončily. Soudem byl donucen zaplatit zbytečné znalecké posudky, jejichž vypracování trvalo neskutečně dlouhé dva roky.  Soud přitom nebyl ani schopný dotáhnout celou záležitost až do konce a respektoval neustálé výmluvy matky na to či ono.  Stížnosti na průtahy řízení bohužel nepomohly.

 Boj o dítě připravil otce o slibně se rozvíjející podnikání, protože s postupem času se nemohl věnovat své práci a důsledkem toho se dostal do velkých dluhů. Úsilí stálo otce mnoho energie, času a moc peněz a vysilující pro něho byly zbytečné cesty na Slovensko, kde se marně domáhal svých práv. Matka mu styk s jeho tříletým synem přes předběžné opatření stejně neumožňovala.

Podobných případů jsou v Česku tisíce

 Případ bohužel není zdaleka ojedinělý. Naopak, jedná se pouze o kapku v moři, protože podobných smutných příběhů bychom u nás našli tisíce.Nejen tento příklad dokazuje, jak absurdní realita nyní vládne v českém právním prostředí. Zatímco otcové mohou při neplacení alimentů přijít o řidičský průkaz, poruší-li pravidla matka, když neumožní dítěti, aby vídalo svého otce, nic se neděje. Zvláště když se odstěhují mimo Českou republiku, jak se stalo i ve zmíněném případě.

  Některé matky se dokonce svým ex-partnerům vysmívají, protože vědí, že se jim nemůže prakticky nic stát. Něco takového je ve vyspělém demokratickém státě, za který se rádi považujeme, naprosto nepřípustné. Pravidla musí platit pro všechny stejně. V těchto případech zcela zjevně dochází k šikaně a diskriminaci některého z rodičů, je načase učinit takovému jednání přítrž!

 Přeji hezký den a veselou mysl!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama