Kristýna Světlíková

.
  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.08.2014 13:00:27

Turnov, jeho hlásicí zařízení a polorozpadlý židovský hřbitov

Turnov, jeho hlásicí zařízení a polorozpadlý židovský hřbitov

Kristýna Světlíková, kandidátka v komunálních volbách 2014 za ČSSD do zastupitelstva města Turnova.

Město Turnov, srdce Českého ráje, nejstarší CHKO v České republice má již nějaký ten pátek skoro na každé pouliční lampě bezdrátové hlásicí zařízení. Takže, když se v Turnově má uskutečnit nějaká akce, tak to nikomu neuteče, jelikož mu to velmi hlasitě poví již zmiňované zařízení. A to vždy dvakrát denně.

Není to úplně hloupý nápad, který by neměl využití, ale v době internetu si myslím, že toto byly zase perfektně vyhozené peníze. Připadám si jak v trilogii Slunce seno. Tento hlásič je podle mého názoru dobrý na dvě věci. Pro staré lidi, kteří si neumí vyhledat různé akce na internetu a jako varování případného hrozícího nebezpečí.
Ale já bych za to ruku nezvedla, protože tento přístroj má sice dvě výhody, ale podle mého názoru celou řadu nevýhod.

Připadáte si jak v pokračování slavné trilogie režiséra Zdeňka Trošky Slunce seno. Pokud například lékaři, zdravotní sestry, hasiči, policisté odpočívají po noční službě, tak tento úžasný hlásič, jim jejich spánek dokonale ukončí. Není to moc dobré pro uši zvířat, vždy začnou výt psi. Jak vypadáme před turisty? Jedině dobře, že česky nerozumí. A opravdu mě v pondělí ráno nezajímá, že někde budou domácí koláčky apod. Docela by mě zajímalo, kdo za toto nese odpovědnost a koho tento super plán napadl? Opravdu si připadám, že jako město směřujeme o 20 let nazpět.

Škoda, kdyby se peníze, co se rozfofrují k těmto prakticky zbytečným věcem, použily na jiné, efektnější projekty, tak by to zde vypadalo zase úplně jinak.

Proč třeba židovský hřbitov v Sobotecké ulici v Turnově leží pod nevzhledným mostem? Tak toto má být chlouba města? Polorozpadlý hřbitov pod mostem? Proč se peníze neinvestují např. na opravy židovského hřbitova? Vždyť tento hřbitov je jediným zachovalým židovským hřbitovem v semilském okrese. Ale místo toho, aby se peníze vkládaly na potřebné věci, tak se raději pořídí hlásiče, které hlásí, kdy budete moci ochutnat domácí koláčky při poslechu dechové hudby.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama