Ing. Jan Skalický

politické hnutí PRO PRAHU, kandidát na starostu Prahy 5
  • HPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.08.2014 23:22:24

Politické hnutí PRO PRAHU v Parlamentních listech

Politické hnutí PRO PRAHU v Parlamentních listech

Říká se, a je to stoprocentně pravda, že ve volbách se nedá uspět bez médií. Přijměme to jako skutečnost, jako realitu dnešní informační společnosti.

Problém je v tom, že nové nebo mimoparlamentní strany mají vstup do velkých médií, bohužel i veřejnoprávních, placených i z našich koncesionářských poplatků, téměř zakázaný. Nebo aspoň velmi selektivně omezený. Vítáme proto každou vhodnou příležitost, jak oslovit naše voliče nebo občany, kteří nejsou spokojeni se současnou situací a kteří hledají nějakou lepší alternativu. Proto vítáme i spolupráci politického hnutí PRO PRAHU v Praze 5 s Parlamentními listy. Tady můžeme svobodně sdělovat své názory, programové záměry, tady můžeme svobodně diskutovat s občany. Zhruba měsíc uběhl od zahájení naší spolupráce, za tu dobu jsme napsali a vydali mnoho článků, z velké části na téma doprava, odpověděli jsme na mnoho dotazů (v tento okamžik nemáme žádný nezodpovězený, což považuji za slušnost). Těší nás, že se občané zajímají o problematiku, mě osobně těší, že zatím všechny dotazy jsou věcné, slušné a signalizují opravdovou snahu dozvědět se konkrétní věci. Mohl jsem tak vysvětlit, že politické hnutí PRO PRAHU není žádný účelový spolek na jedno použití, že bude opravdu kandidovat jen v Praze a v jejích městských částech, že hnutí vzniklo zdola na základě špatných zkušeností starostů, zastupitelů a občanů městských částí s komunikací a nedobrou spoluprací s magistrátem hl.m. Prahy. Mohl jsem vysvětlit naše stanoviska k situaci kolem Opencard či tunelu Blanka. Dostal jsem i osobnější dotazy, například, kdo je mým politickým vzorem či jaký ekonomický směr je mi nejbližší. Rád jsem odpověděl, že Karel IV. i jeho filozofie rozvoje státu a města prostřednictvím velkých investic. Také jsem se vyjadřoval k dotazu, jak se dívám na konzumaci humrů a šneků na konto občanů-daňových poplatníků jednou z pražských starostek nebo, jak vyvedu Prahu 5 z cesty k bankrotu, pokud budu zvolen. V mých článcích a odpovědích se snažím být věcný a upřímný, nechci vést za každou cenu negativní kampaň a to už vůbec ne na základě fám, drbů, pomluv či neověřených informací. Chápu politiku jako službu občanům, cítím se sám občanem jako všichni ostatní, jen mi o něco víc vadí, jak to všechno funguje teď, mám představu, jak to změnit, nebojím se oslovit vás a říci si o důvěru. Těším se na vaše další dotazy, názory i setkání. Sledujte naše další komunikační kanály a pojďte s námi diskutovat.

Váš

Ing. Jan Skalický, politické hnutí PRO PRAHU,

kandidát na starostu Prahy 5

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama