Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.08.2014 12:32:39

Kandidátka ze samých žen? Nejsme genderově nekorektní, chceme zvítězit

Kandidátka ze samých žen? Nejsme genderově nekorektní, chceme zvítězit

"Ženská kandidátka? To není hloupost, to je vážně realita." Říká v rozhovoru Tereza Otavová, donedávna místopředsedkyně Mladých křesťanských demokratů, která ve svém městě sestavila kandidátku do komunálních voleb výlučně z něžného pohlaví.

Jak Tě to vlastně Terko napadlo?

V minulých komunálních volbách jsme se do zastupitelstva vůbec nedostali. Týniště je hodně specifické, dodnes tu komunistická strana slaví  První máj. Věděli jsme, že když postavíme tradiční kandidátku, dopadneme patrně stejně. Tímto gestem, neboť kandidátka není vůbec slabá, jsou na ní téměř z půlky vysokoškolačky + zajímavým programem, chceme vyburcovat ženy v Týništi, aby volily „po svém.“

Proč za KDU-ČSL? V minulosti si s lidovci měla neshody

Studuji práva, tudíž musím mít dobrou paměť, takže bych upozornila, že s KDU-ČSL jako takovou jsem nikdy žádné neshody neměla, je to strana s nejlepším programem, pro inspiraci se stačí  podívat do zemí, kde křesťanští demokraté vládnou.

Bylo to obráceně, problém se mnou mělo několik lidovců, kteří se nechtějí smířit s tím, že stávající úspěšné vedení KDU-ČSL vzešlo z Mladých křesťanských demokratů, a to další z logiky věci vzejde úplně stejně. MKD byli a jsou líhní kvalitních politiků. To samozřejmě z podstaty občas někomu vadí.

Podzim ukáže, že naše kvalitní kandidátka má slova rovněž potvrdí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama