Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2014 11:09:34

V Luži našli způsob jak řešit problémy se sociálně slabými

V Luži našli způsob jak řešit problémy se sociálně slabými

Luže – V úterý 26. srpna v 11.30 na radnici v Luži představí starosta Radek Zeman a europoslanec Tomáš Zdechovský zástupcům vlády model spolupráce města se sociálně slabými skupinami. Chtějí je tak inspirovat při řešení problémů s neplatiči a ...

 Chtějí je tak inspirovat při řešení problémů s neplatiči, romskými, ale i jinými komunitami.

          „Začali jsme před čtyřmi lety a náš model začíná mít výsledky. Ve zkratce se jedná o to, že nabídneme lidem možnost odpracovat si své dluhy vůči městu. Lidé nám dlužili za odpad, neplatili poplatky za psa a mnohé další. Situace byla neúnosná,“ popisuje starosta Zeman.   Do řešení se vložil europoslanec Tomáš Zdechovský, který zahájil jednání s ministerstvem sociální věcí a ministrem pro lidská práva.

         

Zaměstnáváním sociálně slabých šetří radnici rozpočet

Může to znít paradoxně, ale v Luži dokazují, že to funguje. „Problém neplatičů je daleko větší, než to, že dluží městu peníze. Tito lidé se odnaučili pracovat, někteří dokonce nikdy nepracovali a nic neumí,“ upozorňuje Zdechovský.

              Model v Luži funguje tak, že k jednomu řemeslníkovi, který se stává zároveň lektorem, jsou přiřazeni tři - čtyři lidé. Pod jeho vedením se učí pracovat a vykonávají potřebou práci pro město. Podle starosty Zemana tak není potřeba tolik stavebních firem, protože práci zastanou tito místní. „Ušetříme až třetinu nákladů z rozpočtu města a na víc řešíme sociální problémy,“ říká starosta, který bude tento model společně s europoslancem Zdechovským prezentovat zástupcům úřadu vlády.

                                                                                                          Eva Fruhwirtová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama