Dr.Dr. Jan N. A. Berwid-Buquoy

Dr. et Dr. Jan N.A, Berwid-Buquoy
  • KDU-ČSL
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2014 12:30:46

Táborští lidovci začínali od nuly, teď mají plnou základnu

Táborští  lidovci začínali od nuly, teď mají plnou základnu

Táborsko – V roce 2006 stálo za táborskými lidovci sedmadvacet kandidátů, ale již u dalších voleb měli co dělat, aby kandidátku vůbec sestavili. Jak říká za táborskou KDU-ČSL Viktor Mačura - nyní prožívá místní organizace novou dobu.

KDU-ČSL,  Tábor 2014

   Táborsko  – V roce 2006 stálo za táborskými  lidovci sedmadvacet kandidátů,  ale již u dalších voleb měli co dělat,  aby kandidátku vůbec  sestavili. Na listině jich zbylo deset a řada jmen  se objevila  v mundúru topky. Jak říká za táborskou KDU-ČSL  Viktor Mačura, nyní prožívá místní  organizace novou dobu.  „Z hlediska sestavení kandidátky byly pro nás  volby v roce  2010 nejtěžší. Část lidí odešla do TOP 09 a nás zbyla  jen  hrstka. Začali jsme úplně od nuly," vzpomíná Ing.Viktor Mačura,  který má pro  letošek v kandidátce číslo jedna, stejně  jako v roce 2010. Číslo dvě má Danuše Průchová, číslo tři Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, číslo čtyři Pavel Dvořák, číslo pět Ing. Dagmar Bártová a číslo šest Mgr. Helena Plocková.
   „V letošních volbách máme kandidátku  plnou, tedy sedmadvacet lidí, a  lze říci, že mezi nimi jde  ze dvou třetin o nováčky," sdělil  jednapadesátiletý zemědělský  inženýr a dodává: „Čtyři roky postupujeme  cílevědomě  v posilování organizace v Táboře, a to se projevilo nejen  při  sestavování kandidátní listiny, ale i na volebním programu,  který se  bude výrazně lišit od ostatních kandidujících  subjektů."


Nenechali se zviklat

   Mezi těmi, kteří  zůstali lidovcům od voleb v roce 2006 věrní, najdete i nyní  Martina Krejčího, Danuši Průchovou a Josefa Staňka. Viktor  Mačura, který kandidoval prvně v roce 2010, by ale za stálici  nikoho  neoznačil. „Budujeme postupně krok po kroku tým odborně  zdatných a  pracovitých lidí, který bude alternativou pro voliče,"  zakončil. V Táboře najdete mezi lidovci 13 žen a 14 mužů.

   Ve  Veselí nad Lužnicí kandidátce dominuje a o jedno místo si  polepšil  čtyřiapadesátiletý projektant Jaroslav Hejl. Společně  s ním se bude  o přízeň voličů opět ucházet i František  Nestával, Petr Vach či  Miroslava Bůžková.
   Z jednadvaceti  kandidátů se o přízeň voličů ve Veselí uchází devět  žen a mezi nimi nejmladší kandidátka Klára Vachová (28).
   Jak  ale upřesnil lídr Jaroslav Hejl, věkový průměr všech je 42,2 let  a  i tady se najdou nováčci. „Jaroslav Hejl ml. , Jana Bartošová,  Radovan  Vojtek a Jindřiška Bouchalová," vyjmenoval.
   Podporu  mají lidovci také v Bechyni. Tady stojí na špici ředitel střední ekologické školy Ladislav  Honsa. Ten před čtyřmi lety obsadil na kandidátce mezi deseti třetí  místo. I tady si strana  polepšila, protože nyní je listina  plná, tedy s patnácti jmény. „Letos  ji sestavit nebyl problém.  KDU – ČSL se hodně otevírá mladým lidem a  osobnostem. Trend  je nemít politickou příslušnost a sympatizovat, což je  na  naší kandidátce patrné," míní bechyňský lídr. „Máme  mezi sebou  nováčky, mladé okolo třiceti let, vysokoškoláky  i ženy. Vidím to jako  plus, protože celkově je žen v Bechyni  v politice málo. V zastupitelstvu  sedí jen dvě, z toho jedna  za KDU-ČSL," připomněl.

Do voleb nechtěla

   Tou  zmíněnou je Lenka Bakulová, která jde do letošních voleb  s dvojkou.  Jak přiznala, do kandidatury se jí už nechtělo. „Měla jsem  k tomu osobní důvody, ale nakonec jsem se poslední den nechala  zviklat,"  sdělila dvaapadesátiletá kontrolorka dotací, která  je bezpartijní a  v minulosti její jméno stálo vždy na kandidátce  KDU-ČSL.
   Jistebničtí jdou do boje v čele se sedmadvacetiletým  Jiřím Maňákem,  který je nejmladším lídrem na Táborsku.  Mezi patnácti jmény najdete opět  i Stanislava Máchu, Václava  Máchu, Františka Klejmu či Zdeňka Fořta.  Petr Vach, který  byl v roce 2010 na kandidátce druhý, se propadl o šest  příček.
V Soběslavi  spojili lidovci síly s nezávislými a o přízeň voličů se  uchází 21 kandidátů v čele s důchodcem Janem Chabrem.

Kandidáti  KDU-ČSL:

Tábor:

1.  Ing.Viktor Mačura, MBA (51), zemědělský inženýr, Záluží,  člen strany
2. Danuše Průchová (64), zdravotní  sestra, BPP
3. Dr.Dr. Jan Berwid Buquoy (68),  politolog, historik, Měšice, člen strany
4. Pavel  Dvořák (62), technik, BPP
5. Ing. Dagmar  Bártová (56), úřednice, sportovní trenér, BPP
6.  Mgr.Helena Plocková (59), hlavní sestra, BPP
7.  Martin Krejčí (53), zahradník, Stoklasná Lhota, člen  strany

Táborská KDU-ČSL je personálně i programově připravena nabídnout kompetentní angažmá!


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama