ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2014 19:03:11

Street food Festival na náplavce nabídne mnohem více než "párek v rohlíku"

Street food Festival na náplavce nabídne mnohem více než "párek v rohlíku"

Na náplavce u Hořejšího nábřeží se v sobotu 30. srpna 2014 uskuteční první ročník gastronomické přehlídky tzv.“street food“, tedy doslova "pouličního jídla". Akce se koná pod záštitou zástupkyně starosty PhDr. Marie Ulrichové Hakenová.

 

"Street food v našem pojetí je rychle připravené občerstvení z kvalitních surovin přímo na místě a před návštěvníky. Bude se připravovat a prodávat jídlo ve speciálně upravených automobilech („food truck“) a originálních stáncích," dodal za pořadatele Štefan Oršoš.

Trend rychlého, ale kvalitního jídla získává v poslední době na popularitě. Zejména pak ve velkých světových metropolích je jídlo na ulici („street food“) velice oblíbené a patří k běžnému životu mnoha lidí. Jde o to konzumovat jídlo kvalitně, i když Vám to zrovna nedovoluje čas.

Na co se můžeme na náplavce těšit? Kromě nyní již poměrně rozšířených a oblíbených burgrů, zde budete moci ochutnat grilovaná argentinská masa, mexické burritos, čerstvou pastu, smažené ryby, grilovaná americká žebra, vietnamské PHO, francouzské palačinky, netradiční polévky, veganskou zmrzlinu, švýcarský raclette, brazilské pao, indické kari, thajské nudle, marocký tajine a mnohé další. Většina ze zúčastněných stánkařů přímo pochází nebo má určitý vztah k zemi, jejíž kuchyni prezentuje – můžete se tedy těšit na skvělé pokrmy třeba i s odborným výkladem.

Akce se bude pořádat od 10:00 do 21:00, vstup je zdarma a večer se navíc bude ve vedlejším Výletním kině promítat film tematicky spjatý s přehlídkou.

Stránky přehlídky na Facebooku: https://www.facebook.com/streetfoodnaplavka

Událost: https://www.facebook.com/events/421533421319991/?fref=ts

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama