ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2014 13:09:57

Vize 10.000

Vize 10.000

K udržitelnému rozvoji našeho města potřebujeme opět nastartovat zájem občanů o naší lokalitu, jak k její návštěvě, tak k trvalému bydlení. To ovšem musíme udělat ještě mnoho práce. Celý záměr je popsán v níže uvedeném článku.

 Vážení čtenáři, voliči a přátelé,

Dovolte mi, abych na zde v následujících několika větách shrnul naše vize a plány pro další volební období ve Štětí. Celý ten soubor opatření jsem shrnul do jednoho balíčku s názvem „VIZE 10.000“.

Co to znamená? Inu, je to jednoduché. Pokud překročíme hranici 10.000 obyvatel, vstoupíme do tzv. 2. levelu a budeme mít znatelně vyšší příjmy od státu na každého občana. Bohužel, trend je nyní zcela opačný. Štětí přichází rok co rok o své obyvatele. Prostě se vylidňuje. Toto je nutné zvrátit. Nemám na mysli ty „hurá“ akce, kde nabízíte peníze každému, kdo se přihlásí k trvalému pobytu. Chci se dostat k tomuto cíly postupně a poctivě. Celý plán stojí na 4 pilířích.

1.       Musíme zajistit, aby se na Štětsku opět dobře žilo. Lidé musí mít znovu možnost získat obecní byt, nebo za rozumné peníze získat parcelu pro výstavbu domků. Štětsko se může stát vyhledávanou lokalitou pro rodiny s dětmi, pro lidi, kteří se chtějí usadit, pro seniory, kteří chtějí žít v klidné lokalitě blízko přírody, ale s plným komfortem.

2.       Ať je tu pořádek a klid. Je nutné zajistit efektivní potírání zločinů a přestupkového jednání v našem katastru. Zamezíme rozšiřování „ghet“ ve městě i na obcích. Maximálně ztížíme tento obchod s chudobou. Budeme např. iniciovat pravidelné kontroly Úřadu práce ve věci vyplácení doplatků na bydlení firmám ve Štětí, zdali jde opravdu o výše nájmu v místě obvyklém…

3.       Práce. Musíme zajistit nové investory a investice, které dají naším lidem práci. Již nyní jsem oslovil několik firem… Za všechny jmenujme firmu IKEA, která zvažuje výstavbu skladů. Tak proč ne ve Štětí? Každopádně, už o nás vědí a přislíbili, že se v případě zájmu ozvou. Je třeba pomáhat v rozvoji našich živnostníků a podnikatelů. Prověřit a případně upravit výši nájemného, pomoci s reklamou, atd.Další možností je výstavba LABE ARÉNY v našem městě. Toto dílo má veliký potenciál v propagaci Štětska po celém světě a je třeba si říct na rovinu, že to je i příležitost pro naše firmy a nezaměstnané při její výstavbě, včetně revitalizace nábřeží. Jsem moc rád, že jsem k realizaci tohoto projektu mohl pomoci. Díky spojení města Štětí s Labe arénou máme další šance na získávání dotací z EU, vyšší příjmy z turismu, apod.

4.       Turistika. Jsme branou KOKOŘÍNSKA. Na Jarním pochodu každý viděl, jaká nádherná příroda se v našem okolí skrývá. Je nutné připravit cesty, přírodní cyklostezky jak směrem na Kokořín, tak po celém „Texasu“ až do Hoštky. Máme ve svém katastru sopku (sice nefunkční, nevadí), ale nemáme k ní cestu… Potřebujeme se spojit se sítí cyklotras v republice a připravit systém propagace, kde nebude jenom mapa, ale kompletní info, co, kde, kdy a jak, včetně noclehu, občerstvení, opravny kol, atd. Tím můžeme našim návštěvníkům naplnit program na celé dny, co nám také přinese oživení místní ekonomiky.

Toto jsou v kostce shrnutá naše volební témata. Bližší informace, podrobnosti a další nápady jsou na našem webu: www.komunalky2014.cz

Petr Bureš

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama