ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.09.2014 20:59:00

Ministryně dnes pohřbila sociální služby v Praze. Přijdou o desítky milionů

Ministryně dnes pohřbila sociální služby v Praze. Přijdou o desítky milionů

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová Tominová se rozhodla pohřbít poskytovatele sociálních služeb v Praze.

Po dnešním pozdně odpoledním zasedání Výboru pro sociální politiku Poslanecké sněmovny je totiž už bohužel téměř jisté, že ti kvůli novému zákonu z dílny Marksové přijdou o desítky milionů korun, které každoročně potřebují na svůj provoz.

Vůbec by mě nepřekvapilo, pokud by se kvůli připravované normě obrátil magistrát hlavního města Prahy na Ústavní soud. Podle nových pravidel se totiž finance budou v budoucnosti poskytovat na základě koeficientů, jejichž původ nebyla ministryně schopná nijak vysvětlit jakoukoli podkladovou analýzou.

Na výboru jsme navrhovali odložení zákona o jeden rok tak, jak to chtějí i sami poskytovatelé sociálních služeb, kteří jinak systémovou změnu zákona vítají. Během té doby by bylo možné zákon opravit, aby nezpůsobil kolaps sociálních služeb v hlavním městě. Ani takový návrh přes vládní koalici ČSSD, ANO a KDU-ČSL neprošel.

Věřím, že si to uvědomí i voliči zejména sociální demokracie, jejichž ministryně Marksová ruku v ruce s dalším původem pražským ministrem Dienstbierem přivádějí na svět zákon, který je vůči Praze hrubě diskriminační a připraví její sociální služby o desítky milionů.

Pokud koaliční poslanci návrh Marksové ve Sněmovně podpoří, bude ANO, ČSSD a KDU-ČSL dohlížet na pohřeb sociálních služeb.

Lenka Kohoutová
expertka ODS pro sociální oblast

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama