prof. Mudr. Miloš Janeček, CSc.

Lídr hnutí senioři 21 pro JmKraj
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.09.2014 8:00:00

Senátorský odliv? Reakce na článek Lukáše Jelínka - Právo 2.9.2014

Senátorský odliv? Reakce na článek Lukáše Jelínka - Právo 2.9.2014

Cítím povinnost reagovat na značně propagandistický článek pana Jelínka.

Dne 2.9.2014 napsal pan Lukáš Jelínek článek „Senátorský odliv zleva doprava“. Přiznám se, že obvykle na takové články nereaguji, protože o panu Jelínkovi je známo že kope za ČSSD a pana Sobotku. Občas je však třeba reagovat na slaboduché projevy lidí, kteří mají přístup do medií a mohou psát, co chtějí. Tento článek pana Jelínka je toho příkladem. Jen si kopnout a posílit upadající vliv ČSSD.

Na odliv senátorů jsme si prý už zvykli. Polichotil mi, že jsem známý brněnský lékař, na kmotrovství si však nestěžuji, já ho mohu přímo doložit. Republika je opravdu pro všechny, a pokud by se pan Jelínek podíval na její program, zjistil by, že je velmi podobný programu všech stran, jimž záleží na lidech! Stačí se jen podívat. Ale plivnout předem asi nic nestojí. Bývalí véčkaři prodělali stejnou katarzi, jako Janeček, Krejča a Lebeda, kmotrovství a subordinaci ve stranách, kde bylo nutno poslouchat a čekat ve stranické hierarchii. Co vůbec nechápu, je školení, s kým jsem měl jít raději. ANO je populistické hnutí, SPO v Brně kandidáta nestaví a ke komunistům a zeleným mám velmi daleko. Nevím, jak pan Jelínek přišel na to, že jsem zůstal politickým myšlením nedotčen? Naopak, začal jsem přemýšlet jako politik a došel jsem k názoru, že ČSSD, v jejíž prospěch článek vyznívá, nemá pravdu. Také není pravdou, že chci být senátorem za každou cenu. Dovolím si připomenout, že mám za sebou 40 let praxe lékaře a univerzitního profesora. Na funkci senátora skutečně nejsem závislý. Závěr článku je opravdu impozantní. ČSSD by podle pana Jelínka zřejmě měla zavést kurzy vnitrostranického vzdělávání, zjistit kdo se odchyluje od stranického vedení a toho proškolit nebo potrestat. Poslanec je velmi silný hráč protože rozhoduje, mimo jiné, o penězích. Senátor je však člen té komory parlamentu, která bedlivě hlídá a opravuje občasné nesmysly a chyby poslanců. Na rozdíl od politiků, kteří udělají cokoliv pro to, aby získali svůj mandát, volby do Senátu jsou o osobnostech. A tak by měly vypadat všechny volby v ČR.

A zcela nakonec, žádný senátor není na volné noze! Zařazení do klubu silné politické strany znamená spíše povinnost hlasovat podle koaličních dohod. Takže senátoři „na volné noze“ nejsou zábavné figurky, ale často naopak silní političtí hráči!

Prof. MUDr. Miloš Janeček, CSc.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama