Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2014 7:03:40

Tisková zpráva ČSSD z XXIII.zasedání ZM Uherské Hradiště, konaného dne 8.9.2014

Tisková zpráva ČSSD z XXIII.zasedání ZM Uherské Hradiště, konaného dne 8.9.2014

Zastupitelé zvolení za ČSSD nepodpořili rozpočtová opatření č.07 a 08/2014, a to přesto, že tato opatření snižují plánovaný deficit hospodaření o 36,3 mil.Kč. Důvodem je převod plánovaných investic z tohoto roku do příštího roku, které ovšem nejsou n

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ČSSD také nevzalo na vědomí informace o přípravě rozpočtu na rok 2015 a rozpočtového výhledu na roky 2016 až 2020. Rozpočet na rok 2015 ve výši v celkových příjmech 605,748 mil.Kč a výdajích ve výši 624,125 mil.Kč není dobře navržený rozpočet a to přesto, že oproti tomuto roku byly sníženy běžné výdaje o 4,1 %. Důvodem je snížení peněz na financování služeb pro obyvatelstvo a v oblasti bydlení a územního rozvoje o téměř 11 mil.Kč, snížení kapitálových výdajů o 115 mil.Kč a malá rezerva pro nové programovací období EU. Také je v průběhu roku plánován pokles volných peněžních prostředků a cenných papírů z počátečních 95,2 mil.Kč na 37,7 mil.Kč. Největším problémem je však neřeší nedostatku finančních prostředků na potřebné investiční akce, kde schází 130 mil.Kč.

Velmi podobně je na tom rozpočtový výhled, kde je v zásobníku investic potřeba 1 1777,3 mil.Kč, ale v letech 2016 až 2020 je plánováno každoročně vynaložit toliko 7 mil.Kč, takže pro realizaci plánovaných investic bude každoročně scházet 27 až 28 mil.Kč. A to, co je nejdůležitější je, že rozpočet vůbec neřeší financování velkých investičních projektů města, zejména z pohledu dopravní infrastruktury, které lze provést pouze za pomocí dotací z EU.

Největšími hrozbami pro rozpočet  jsou revitalizační projekty Parku Rochus, kde město pokud nesplní dotační podmínky může přijít až o 28 mil.Kč a nepřijetí OZV o svozu komunálního odpadu, kde může scházet 12,6 mil.Kč. Otázkou jsou i další nášlapné miny, ve formě dokončení víceletých investic či dodržení smlouvy mezi městem a UEFA.

Zastupitelé za ČSSD podpořili dotace do sportu, cestovního ruchu, obnovy architektury, peníze na sociální pomoc, vzdělávání a kulturu. Také podpořili smlouvu o poskytnutí daru Mendlově univerzitě v Brně, koncepci školství ve městě či smlouvu o spolupráci s obcemi v projektu Technologické centrum ORP UH.

Naopak ČSSD nepodpořila Deklaraci o spolupráci s společností SYNOT REAL ESTATE, k.s. při rozvoji areálu Parku Rochus. A to zejména k výhradám k rozsahu schválených investičních akcí, možnému nedodržení dotačních podmínek a finanční náročnosti. ČSSD také nepodpořila OZV o regulaci provozování loterií a jiných podobných her, protože nová OZV rozšiřuje seznam míst, kde je povoleno provozování hazardu, tato OZV nebyla dostatečně projednána v komisích RM, ani v ZM a hlavně nebyly dotazování občané. Přesto tato vyhláška omezuje videoterminály, které bez vědomí obcí povolilo MF za minulých pravicových vlád.

Zpracoval: ing.Antonín Seďa, předseda Klubu zastupitelů za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama