Dr.Dr. Jan N. A. Berwid-Buquoy

Dr. et Dr. Jan N.A, Berwid-Buquoy
  • KDU-ČSL
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.09.2014 11:57:05

Volební program KDU – ČSL v Táboře

Volební program  KDU – ČSL  v Táboře

Volební program KDU – ČSL v Táboře pro volby do „Zastupitelstva města Tábor“ 10. a 11.říjen 2014. Máme velice konkrétní program pro inovaci všech sociálních resortů města Tábora včetně kompetentních kandidátů...

Levnější bydlení pro všechny  Tábor je v Jižních Čechách nejdražší místo k bydlení, je nutné zastavit růst nákladů na život v Táboře. Po revizi hospodaření firem s účastí města začít postupně tyto náklady snižovat. První z kroků bude snížení vodného a stočného. 

Město pro celou rodinu  V ČR jsou lidmi nejvýše preferovány dobré rodinné vztahy. Současná doba klade na každého z nás velké psychické a fyzické nároky, se kterými se nejlépe vypořádává fungující rodina. V Táboře podpoříme tvorbu vhodných životních podmínek pro fungování rodin a prostředí příznivého rodině. Dále podpoříme podmínky pro slučitelnost zaměstnání a rodiny, podporu služeb pro rodiny a pro rodinné klima na základech spolupráce, rodinné pasy, atd.

Více zaměstnaných díky kultuře, školství a cestovnímu    ruchu  V Táboře otočíme dlouholetý směr a umožníme, aby kultura a cestovní ruch ve spojení se školstvím začaly  vytvářet nová pracovní místa. Chceme přivést do Tábora turisty, kteří zde budou trávit více dní.

► Pojďme se volněji nadechnout  Tábor  je v prašnosti ovzduší stejným přeborníkem  jako Praha a Ostrava. Jedním z opatření jak prašnost eliminovat je pravidelný úklid města několikrát za rok. Zde využijeme  kropicí auta, lepší řízení technických služeb, využití práci nezaměstnaných, atd. 

► Podpoříme různobarevnost školství  Školství vnímáme jako přípravu mladé generace pro život v globálním světě. Tábor musí  podporovat v základním školství jak školy státní tak i soukromé a církevní. Zavedeme do škol přípravu pro technické obory, jejichž absolventi na trhu práce chybí. Konkurence nutí každého, kdo chce uspět,  k vyšším výkonům.

Více podpory mládeži do 19 let a malým sportům  V Táboře zajistíme  podmínky pro sport mládeži zvláště do 19 let věku, aby aktivně a zdravě trávila svůj volný čas,  navýšíme příspěvky pro malé sporty.

► Méně osamělých lidí  Samota je vnímána jako největší problém seniorů současné doby. V Táboře umožníme našim spoluobčanům v seniorském věku zahnat samotu podporou aktivního způsobu  života, např. vytvořením sítě denních senior klubů, senior pasy, vzdělávání, atd.

► Vytvoříme podmínky pro vznik funkční a prostupné sítě pomoci  Vytvoříme síť pomoci, která bude preventivně působit a pomáhat lidem, kteří se řítí do sociálních problémů. Umět zachytit spoluobčany, kterým hrozí vystěhování, případně žijí odlišným způsobem života a dát jim alternativní řešení. Jasné stanovení bytové politiky včetně možnosti prostupného bydlení, tzv. byty na zkoušku s asistencí, městská noclehárna, ubytovna, bydlení pro neplatiče. Úzká spolupráce mezi odborem sociálních věcí, policií a NNO jako Český červený kříž, Farní charita, atd., řízené s dohledem nad dodržováním práv a povinností.

Každý svého lékaře  V Táboře je  v současné době nedostatek lékařů. Lidé jsou nuceni dojíždět za lékařem mimo Tábor. Mít svého obvodního a zubního lékaře v místě svého trvalého bydliště vnímáme jako jeden ze základních principů rozvinuté společnosti 3. tisíciletí.

Poznávejme lidi kolem sebe  Můj dům - můj hrad,                             moje ulice – moje vizitka. V Táboře se slušní lidé stáhli z ulic za zdi svých domovů. Potřebujeme návrat lidí do veřejného prostoru. Podpoříme aktivity, které povedou k větší sounáležitosti  k sousedům, známým, turistům atd. v prostředí kde žijeme, kudy chodíme do práce, do školy, za kulturou či sportem.

► Odpočívejme aktivně  Aktivní odpočinek v dnešní době působí stabilizačně na psychiku lidí. V Táboře zajistíme lidem na pozemcích města možnosti  zahrádkaření, chovatelství a včelařství.

Nové pohledy, nové příležitosti  V  Jižních Čechách je Tábor         na 1. místě v počtu nezaměstnaných. Vytvoříme podmínky pro vznik nových pracovních míst ve firmách zřizovaných městem Tábor. Umožníme v areálu bývalých kasáren stavbu centra nových technologií, grantový program pro vznik pracovních příležitostí, přípravu průmyslové zóny letiště Všechov, atd nových.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama