Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2014 12:22:12

Lze věřit těm, kteří dané slovo nedrží?

Lze věřit těm, kteří dané slovo nedrží?

Blíží se komunální volby a strany se předstihují s volebními tématy. Připomínám, že městu Uherské Hradiště vládne osmým rokem pravicová koalice. Tahounem je tradičně ODS, která však z důvodu snížené popularity klesla k populismu a nevěrohodnosti svýc

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 Krok první, zvýšení daně z nemovitosti a zadlužování města. Přesto, že ODS odmítá zvyšování daní, neváhala pravicová koalice zvýšit daň z nemovitostí. Přitom tuto daň nepoužila k dalšímu rozvoji města, ale pouze sanovala své předchozí dluhy.

Současný rozpočet na tento rok počítá se zadlužením města ve výši 113 mil.Kč. Přitom zároveň přesouvá schválené investice ve výši 115 mil.Kč do dalších let. Problémem však je, že pravice zapomněla nalézt odpovídající finanční zdroje.

Krok druhý, pravice se zavázala Zlínskému kraji poskytnout 21 mil.Kč, jako příspěvek města na sdruženou investici v rámci dopravní infrastruktury související s modernizací Uherskohradišťské nemocnice. Ale poskytla pouze 7 mil.Kč. Nedodržením svého závazku však ohrozila financování Slováckého divadla, knihovny BBB, MHD a zejména ohrozila získání dotací z krajského rozpočtu či ROP Střední Morava. Přitom jde do rizikových projektů, jako je výstavba skanzenu na Rochusu či navrhuje nerealistické sliby veřejnosti.

Krok třetí, populistické a nerozvážné sliby. ODS slibuje zrušení poplatku za svoz TKO a korunu za parkování. Pokud by v současné finanční situaci město přišlo o 15,6 mil.Kč ročně, pak by muselo dojít k dalšímu očesání veřejných služeb. Přitom pravice měla na vyřešení problémů města celých osm let, ale nic takového nechtěla prosadit.

Ptám se, lze věřit těm, kteří dané slovo a dané sliby nedrží?

Ing.Antonín Seďa

předseda Klubu zastupitelů za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama