Ing. Pavel Janeček, BBS(Hons)

Kandidát do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje za KSČM
  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2014 16:11:52

Pětina Čechů hraje nedobrovolně ruskou ruletu, počet exekucí opět vzroste

Pětina Čechů hraje nedobrovolně ruskou ruletu, počet exekucí opět vzroste

Jsme nyní bohužel svědky rostoucího trendu, kdy občané žijí bez jakékoliv finanční rezervy. Až třicet procent Čechů totiž ušetří méně než deset procent ze svého výdělku a přibližně pětina lidí neušetří zhola nic, smutné.

Jsme nyní bohužel svědky rostoucího trendu, kdy občané žijí bez jakékoliv finanční rezervy. Až třicet procent Čechů totiž ušetří méně než deset procent ze svého výdělku a přibližně pětina lidí neušetří zhola nic, smutné.

Život bez finanční rezervy pak připomíná typickou ruskou ruletu. Pokud dojde k jakékoliv závažné situaci, tak se rodina už nemusí do budoucna finančně vzpamatovat. Běžná česká domácnost by ze svých naspořených peněz byla schopna platit rodinné výdaje zhruba dva měsíce. Optimální finanční rezerva by přitom měla pokrýt její fungování alespoň na šest měsíců.

Lidem mnohdy nezbývá jiná alternativa, než začít řešit svoji tristní situaci nevýhodnými půjčkami od banky, dále třeba od rodiny či přátel. Vysoké procento lidí si vypůjčí peníze za velmi nevýhodných podmínek, podepsáním smluv od různých »podvodníků«. Své závazky vůči nim pak nezvládají platit. Tyto smutné, byť reálné příběhy poté vygradují do exekučních řízení.

Podle čerstvých oficiálních statistik existuje v České republice 4,3 milionu domácností. V současné době je 969 tisíc exekučních řízení a to znamená, že je exekucemi zasažena skoro celá čtvrtina obyvatel naší země, což považuji za alarmující číslo.

Úbytek soudně nařízených exekucí v roce 2013 byl, podle mě, jenom dočasný. Do exekučního procesu v současné době začne spadat velká část pohledávek z nové vlny žalob na peněžní závazky lidí.

V principu jde o to, že od okamžiku podání žaloby až do nařízení exekuce a její realizace uběhnou častokrát měsíce, takže navýšení počtu žalob se v množství exekucí projeví s podstatným zpožděním.

Toto je výsledek vládnutí posledních garnitur - lidé bez práce, bez peněz, často v exekucích, nebo dokonce na dlažbě. Znechuceni politikou, rezignovaní a bez optimistické vize do budoucna.

Ing. Pavel JANEČEK, kandidát KSČM do Zastupitelstva města Náchoda

http://www.janecekpavel.cz




Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama