MUDr. Eva Kašová

Poctivě v medicíně, odpovědně v Senátu.
  • BPP
  • Rakovník
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2014 16:22:18

Metanol nesmíme nadále brát na lehkou váhu!

Metanol nesmíme nadále brát na lehkou váhu!

Od metanolové aféry, která stála mnoho životů, uplynula již delší doba, ale přesto je potřeba zůstat pořád ostražitý při nákupu a konzumaci lihovin.

V Bystřici nad Hostýnem se ve středu našel sklad s dalším nezanedbatelným množstvím lahví tvrdého alkoholu, které obsahovaly smrtelně nebezpečné množství metanolu. A zjevně ho může existovat stále značné množství na různých místech či dokonce v oběhu. Tento hrozný organizovaný zločin, který nehledí na lidské životy, ale na krvavé zisky, u nás dokázal, díky naprosto nezvládnuté státní kontrole, přerůst ve velké monstrum a může mít do budoucna stále své nové oběti. V říjnu 2012 se policii podařil velký úspěch a zadržela dnes už mediálně známe bossy metanolové mafie. Nicméně po necelých dvou letech se stále objevují zase nové případy a neberme proto na lehkou váhu, že už je konec. Naopak místo dopadených zločinců můžou na jejich místo v obchodování s nelegálním alkoholem nastoupit nové síly, které si nenechají ujít zisky, zvláště díky neplacení spotřební daně na černém trhu. Celníci a policie musí zůstat ve střehu a reagovat na nové metody gaunerů, kteří se budou snažit hledat nové cesty. Vláda by neměla na tento problém zapomínat, naopak by bylo žádoucí mít dlouhodobou strategii boje s touto život ohrožující kriminalitou. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama