ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2014 11:32:42

Regionální muzeum Kolín připravilo výstavu Z pokladů starého Egypta

Regionální muzeum Kolín připravilo výstavu Z pokladů starého Egypta

Vernisáže výstavy Poklady starého Egypta v Regionálním muzeu Kolín se v pátek 12. září 2014 zúčastnili náměstek hejtmana pro životní prostředí a zemědělství Marek Semerád, radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek a radní Zdeněk Štefek.

Středočeský radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek v sobotu navštívil Dožínkové slavnosti v Přerově nad Labem, Den horníků ve Skanzenu Mayrau a Den otevřených dveří v Muzeum Kadlíně na Mělnicku.

Dožínkové slavnosti v Přerově nad Labem pořádala obec ve spolupráci s Polabským muzeem. Na oslavy přijel i hejtman Středočeského kraje Miloš Petera, radní pro regionální rozvoj Karel Horčička a náměstek hejtmana Pavel Jetenský.

Do skanzenu Mayrau u Kladna po více než 17 letech dorazil vlak, o svezení byl velký zájem. První jízda z pražského Hlavního nádraží vedla přes pražský Semmering do Kladna a dále po vlečce do skanzenu. Den horníků spojený s oslavou 140 let dolu Mayrau, 20 let skanzenu a Dnů Evropského dědictví pokračoval vystoupením mažoretek, dechovou hudbou Barbora, Janem Vyčítalem a skupinou Greenhorns.

Od soboty 13. září do úterý 16. září se koná v Muzeu Kadlíně na Mělnicku Den otevřených dveří „Plody podzimu“. Akce podpořené z Fondu hejtmana se zúčastnila kromě radního Zdeňka Štefka také radní pro zdravotnictví Jiřina Fialová. Sobota začala zahájením výstavy a soutěží o největší dýni, pokračovala opékáním brambor, ochutnávkou produktů, soutěží v řezání a štípání dřeva a končila prohlídkou výstavy ve světle svíček a dýní a ohňostrojem u rozhledny.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama