ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2014 11:14:10

Kraj navštívila delegace z německého regionu Porýní-Falce

Kraj navštívila delegace z německého regionu Porýní-Falce

Středočeský kraj navštívila od čtvrtka 18. září do soboty 20. září 2014 delegace z Porýní-Falce v čele s prezidentem regionu Joachimem Mertesem.

„Bylo mi ctí, přivítat na Krajském úřadu zástupce tohoto spřáteleného regionu. Věřím, že jsme pro ně připravili bohatý program, plný kulturních poznatků, degustačních zážitků, návštěvy domova seniorů a nechyběla ani pracovní jednání se zástupci Vzdělávacího institutu Středočeského kraje nebo středočeské hospodářské komory,” uvedl hejtman Miloš Petera, který delegaci ve čtvrtek 18. září slavnostně přivítal společně s náměstkem hejtmana pro oblast financí Jiřím Peřinou a radním pro oblast majetku Pavlem Hubeným.

Po slavnostním přivítání čekalo delegaci jednání se zástupci středočeského vzdělávacího institutu na téma následného vzdělávání pedagogů za účasti radního pro oblast kultury a památkové péče Zdeňka Štefka. Následující den zástupci regionu Porýní-Falce navštívili Domov seniorů a Alzheimercentrum Pohoda v Novém Strašecí v doprovodu středočeské radní pro oblast zdravotnictví Jiřiny Fialové a místopředsedkyně krajského výboru pro sociální věci Emílie Třískové. Starosta města Nové Strašecí Karel Filip zde hostům představil město a poté zástupci kraje, domova seniorů St. Bilhildis z německé Mohuče a ředitelka Domova seniorů a Alzheimercentra Pohoda Miluše Jůnová debatovali o možnostech vzájemné spolupráce.

Zahraniční hosty přivítala také Česká zahradnická akademie Mělník. Zde si v doprovodu radní pro oblast zdravotnictví Jiřiny Fialové prohlédli místní vinařství. Poté následovala prohlídka zámku Mělník, které se za Středočeský kraj kromě radní Fialové zúčastnil také radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek.

V sobotu 20. září pak v Berouně proběhlo jednání mezi zástupci delegace z Porýní-Falce a zástupci Krajské hospodářské komory Střední Čechy v čele s předsedkyní Ivanou Chottovou.  Setkání se zúčastnil také náměstek hejtmana pro oblast financí Jiří Peřina a předseda krajské zahraniční komise Luboš Kudrna. Zahraniční hosté před svým odjezdem zavítali také do Lidic, kde uctili památku obětí 2.světové války.

„Jistě nehovořím jen za sebe, když řeknu, že návštěva Středočeského kraje pro nás byla nejen velmi příjemná, ale také podnětná. Děkujeme tímto hejtmanovi Miloši Peterovi a dalším zástupcům kraje, že nám umožnili lépe poznat váš region. Těšíme se na další spolupráci a také návštěvu středočeského hejtmana, kterého bychom rádi tentokrát přivítali my v Porýní-Falci,” sdělil prezident Porýní-Falce Joachim Mertes.

Spolupráce Středočeského kraje s touto spolkovou zemí probíhá od roku 2003, kdy bylo v hlavním městě Porýní-Falce Mohuči podepsáno Společné prohlášení o spolupráci (tzv. Síť 4 regionálních partnerů). V rámci této 4 – dohody bylo uskutečněno mnoho úspěšných projektů. Podařilo se vybudovat intenzivní a dobře fungující spolupráci v oblasti školství, daří se výměny studentů a zprostředkovávání stáží pro středočeské studenty v Porýní-Falci. Velmi intenzivní je i spolupráce v sociální oblasti, která se neustále rozšiřuje. V příštím roce bude obnovena i spolupráce v oblasti kultury, a to v rámci projektu Villa Musica, který se zaměřuje na mladé umělce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama