MUDr. Eva Kašová

Poctivě v medicíně, odpovědně v Senátu.
  • BPP
  • Rakovník
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.09.2014 9:17:02

Jak nová vláda bojuje s korupcí?

Jak nová vláda bojuje s korupcí?

Boj s korupcí je primárně z hlediska občanů důležitá záležitost, a to si zjevně dobře uvědomuje vládní koalice a její marketingové pojetí politiky.

 ANO bojuje s korupcí tak, že občas upustí jedovatou slinu o tom, jak se tady všechno rozkradlo a že nejsou žádní politici. S tím prvním lze souhlasit, ostatně to říkáme už daleko déle. Na tom není nic objevného. S tím druhým těžko. Jako v podstatě nejvlivnější strana ve vládě České republiky se těžko označovat jinak než jako politik. Jde tedy pouze o takovou emoční hru s občanem, kterého politika, není divu, znechutila, ale reálně to vůbec nic neznamená. Jak se věci mají ve skutečnosti? Podobu majetkových přiznání ještě nemáme ani v návrhu, pokud vůbec nějaký pokus nakonec bude. Další protikorupční opatření se také nekonají, jak upozorňují i neziskové organizace, viz nedávný výsledek podoby služebního zákona, který nic nedepolitizuje, spíše naopak. Člověk by mohl namítnout, že třeba lépe hospodaří na svěřených  ministerstvech. Tvrdit to určitě budou. Ale jak je pak možné, že například Ministerstvo dopravy, které řídí ministr za ANO Antonín Prachař, zřejmě obnovuje na Ředitelství silnic a dálnic oblíbenou praxi porcování zakázek malého rozsahu? Podle veřejně dostupných zdrojů již takto zvládly protéct dvě miliardy. Začali dokonce oslovovat v soutěžích pouze tři firmy místo pěti! O reálném boji s korupcí nemůže být v případě této vlády vůbec řeč. I když řečí kolem toho povedou určitě spoustu. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama