Politické hnutí OBRODA

  • Obroda
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.09.2014 20:39:39

Programové body Obrody v Praze

Programové body Obrody v Praze

Motto: Dobré zachováme, špatné změníme

Obnova politické kultury v naší zemi s rozšířením myšlenky státu svobodného a bezpečného, chránícího budoucnost a důstojný život všech občanů České republiky, zejména pak dětí a seniorů, je cílem Politického hnutí OBRODA. Společně s tím klademe důraz obecně na ochranu slabších a také na vzdělání a vlastenectví. Nebojujeme stovkami billboardů, koblihami a tvářemi ze seriálů. Věříme v inteligenci voliče, a proto přinášíme program s tématy, nikoli planá slova.

Pro hlavní město Prahu nabízíme:

Strážník musí být zodpovědným ochráncem svého okrsku, nikoli pouhým hlídačem parkování.
Již před pár lety měla nastat situace, kdy budete znát svého strážníka, ale znáte ho doopravdy? Dnes tvoří strážníky na ulicích - pochůzkáře pouhá pětina zaměstnanců Městské policie, to je naprosto nepřijatelné. Strážník musí být především zodpovědný za zajištění bezpečnosti a pořádku v místě vašeho bydliště.

Zajištění sítě jeslí, mateřských školek a mimoškolních aktivit. 
V minulých rocích zájem o školky, ale také o jesle, značně převyšoval jejich kapacitu. Přitom zejména u jeslí, ovšem i u školek, je podporu města nutné značně zvýšit. Jde nám především o pomoc ženám a mužům, kteří chtějí pracovat a zároveň mít děti.

Podporu výstavby startovacích bytů pro mladé.
Dnes některé městské části podporují startovací byty. Protože je o ně skutečný zájem, je však potřeba celopražské koncepce jejich výstavby, kterou chceme zajistit. Jen tak bude vytvořen jeden z předpokladů pro vytvoření spokojené rodiny. Radnice Prahy musí podporovat rodinné hodnoty.

Senior nesmí zůstat osamocený a v nebezpečí.
Víte, že v některých městech mají senioři u sebe tlačítko, která do jejich bytu v případě jakékoli nebezpečné události přivolá pomoc? A funguje to.
Ochranné tlačítko pro seniory chceme i v Praze. Stejně tak více domů s pečovatelskou službou, komunitní, poradenská a vzdělávací centra.

Dokončení silničního okruhu okolo Prahy a odstranění povrchové dopravy v horní části Václavského náměstí.
Část mezi dálnicí D1 a Běchovicemi je jen jeden úsek, který je nadmíru nutné dokončit. Stejně tak vytvoření celistvosti Václavského náměstí, které má národní význam. Cílem je odstranění tranzitní kamionové dopravy a snížení ekologické zátěže na obyvatele Prahy.

Občané Prahy si sami rozhodnou o nutnosti pořízení nebo výstavby větších investičních celků
a pomohou tím zabránit plýtvání s veřejnými penězi.

Řešení problémů s bezdomovci.
Zajištění komunitních a rekvalifikačních center pro bezdomovce ve spojení s terénní službou a společně s městem vytvářenými pracovními příležitostmi pro ty, kteří o tuto pomoc stojí, je řešením bezdomovectví. To, že lidé bez domova posedávají uprostřed Prahy, nepomáhá nikomu.

Více prostředků pro Technickou správu komunikací a také na pravidelný úklid
Nechceme odstraňování košů při snižovaném rozpočtu Technické správy komunikací. Obecně zajistíme vytvoření více pracovních míst pro pravidelný úklid chodníků, parků, ulic, apod. I takové pracovní příležitosti mohou být dobrým startem do nového života pro lidi bez domova a nezaměstnané.

Zabránění zbytečnému snižování rychlosti automobilů a nedotknutelnosti modrých zón. Stop budování předražených cyklostezek.
Je třeba se ptát, kdo bude trpět nesmyslným snižováním rychlosti na dopravních tepnách? Kdo nebude moci jednoduše zaparkovat na o víkendu poloprázdných modrých zónách? Kdo zaplatí předražené cyklostezky? Bohužel vždy a jen občan. Tomu chceme říci důrazné ne! Zajistíme také regulaci tzv. segwayů, dvoukolových vozítek, které mnohdy velice nebezpečně manévrují na chodnících a zónách pro pěší.

Poroučet větru dešti neumíme, ale hrozbu povodní chceme řešit dříve, než nastane.
Zdokonalování protipovodňových opatření a pravidelná protipovodňová cvičení jsou jednou z cest, jak ochránit životy i majetek pražanů proti této živelné katastrofě.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama