Ing. Pavel Janeček, BBS(Hons)

Kandidát do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje za KSČM
  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.09.2014 21:38:24

Marasmus

Marasmus

Marasmus je definován jako sešlost a slabost způsobená dlouhotrvající chorobou. Především, současný politický marasmus je výsledkem dlouholetého zničujícího pojímání politiky ze strany posledních vládnoucích garnitur.

 Společenský zlom před čtvrtstoletím přinesl uvolnění v mnoha oblastech života. Občané se mohli po dlouhých letech svobodně projevovat, cestovat, politicky se vymezovat a získali další výhody. Vše, čemu se obecně říká návrat demokracie. 


Bezbřehá demokracie je pojem korespondující s formou kapitalismu, který u nás v dnešní době vládne. Je to podoba postavená na nepřesné legislativě, nedostatečné kontrole dodržování této legislativy, rozkrádání státu atd. Nechávám raději stranou, do jaké míry je to důsledek neznalosti, ideologie či dokonce záměru. 

Takováto vrcholná demokracie „vyniká“, ve srovnání se stupněm demokracie fungujícím v ostatních státech Evropy. Tyto země se z našeho pohledu totiž zdánlivě mohou jevit jako málo demokratické, neboť se tam nesmí krást, musí se dodržovat jednoznačně napsané zákony a musí se platit daně. 

Napjaté klima se projevuje téměř ve všech sférách našeho života. Společným jmenovatelem je rozčarování z vývoje ve společnosti, deziluze ze slibovaného kapitalismu a ztráta životních jistot. V neposlední řadě také nezaměstnanost a krach sociálních jistot, na který lidé nebyli zvyklí. Zhoršení osobní bezpečnosti, růst kriminality, rozmach alkoholismu a drog. Beznadějná perspektiva velké části mladých lidí, růst politického napětí ve světě, ekonomická krize, míra dostupnosti zdravotní péče a kvalita potravin. 

Kdybych chtěl na závěr citovat klasika, tak bych uvedl, že určitá míra nezaměstnanosti je v kapitalismu motorem ekonomiky.

Ing. Pavel JANEČEK, kandidát KSČM do Zastupitelstva města Náchoda


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama