MUDr. Jan Hýsek

EET je zjevně zbytečný zákon. Proč ho MFČR tak moc chce?
  • DOMA
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.09.2014 12:54:51

Rozhovor: Jaké má hnutí DOMA priority a kolik chce ve volbách získat mandátů?

Rozhovor: Jaké má hnutí DOMA priority a kolik chce ve volbách získat mandátů?

Lídr DOMA v HK Jan Hýsek.

 Rozhovor vedený pro medium

Co je vaší prioritou pro nadcházející volby? Myslím tím, co se v HK příliš nepovedlo a co je potřeba nutně změnit/vystavět/zbourat/a podobně?
Na prvním místě je to nezbytná úprava nebo změna parkování ISP v HK. Tohle trápí tak 80% Hradečáků a nás samozřejmě taky. Další priority jsou stadion v Malšovicích, bezpečnost v oblasti Atrium - hlavní nádraží. A v neposlední řadě také zastavení velmi nepříjemného tempa zadlužování Hradce.   

Jaký počet křesel v zastupitelstvu by pro vás byl uspokojivý?
Počet křesel vůbec neřešíme. My se soustředíme výhradně na to, abychom Hradečákům ukázali, že máme velmi kompetentní tým a dokážeme věci v Hradci zlepšit. Zbytek je již v rukou voličů. 

Jakou roli byste si v zastupitelstvu  v následujících 4 letech představovali, vadila by vám role v opozici?
Máme na kandidátce velmi aktivní lidi, kteří vedou, budují, mají nápady, spravují. Z toho je jasné, že bychom preferovali  příští čtyři roky Hradec Králové vést. A obráceně, pokud nebude, i díky rozložení sil na radnici, prostor pro plnění našeho volebního programu, budeme důsledně plnit roli opozice. Být v opozici, to přeci není žádná ostuda.   

Z minulého volebního období máte jako sdružení již zkušenost ze zastupitelstva i rady, jak ji chcete zúročit?
Na kandidátce DOMA v Hradci je jeden současný zastupitel a třicet šest dalších lidí politikou téměř nedotčených. Ten jeden zastupitel je pro nás zcela klíčový zdroj informací a zkušeností. Zná systém. Ví, jaké jsou dnes na radnici vztahy a to i mezi politiky. Jeho pomoc je k nezaplacení a mohu Hradečákům slíbit, že na radnici budeme velmi rychle "rozkoukaní". Připraveni plnit slíbené.

Jaké voliče chcete především oslovit?
Oslovujeme na prvním místě voliče ve věku 18-40 let. Myslíme si, že tito velmi často nemají koho volit. Podívejte se na naši kandidátku, máme tam mnoho mladých lidí. A současně lidí, kteří už ve svém životě něco dokázali či vybudovali.

Ať nejsme jen negativní: co se ve měste za uplynulé 4 roky povedlo a na co by bylo hodno navázat?
Město přeci jenom o něco lépe komunikuje s občany. Něco se vybudovalo. Hráli jsme důležitou roli při výstavbě nových mateřských škol. Současný primátor odvedl kus práce. Současný Hradec nepotřebuje revoluci! Spíše vyřešení několika bolístek a pár zásadních zlepšení. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama