Ing. Pavel Janeček, BBS(Hons)

Kandidát do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje za KSČM
  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.09.2014 17:44:57

Nůžky mezi bohatými a chudými se rozevírají

Nůžky mezi bohatými a chudými se rozevírají

Demokracie má mnoho výhod a předností. Bez demokracie nelze svobodně žít, svobodně dýchat. Symbolem demokracie je svobodná soutěž politických stran.

 Historicky, v průřezu několika staletí, má myšlení lidí žijících na našem území jednoho společného jmenovatele, a to je pohyb "ode zdi ke zdi". Pomyslná pružina stlačená totalitním systémem se společenským převratem vymrštila a prudce vystřelila ke "druhé zdi", což je bezbřehá demokracie. 


Příkladem výše uvedeného pohybu je na jedné straně znárodnění nejmenšího živnostníka, násilná kolektivizace a na druhé straně násilná privatizace za cenu kompletního rozkradení státu. V obou případech stála za těmito procesy bezbřehá ideologie v rozporu s ekonomickými zájmy obyvatel České republiky. 

Každá takováto imaginární pružina má ale svou mez, kdy prostě praskne. Nůžky mezi bohatými a chudými se rozvírají více a více narážejíc na ochotu politiků se tímto problémem zabývat. 

V budoucnu pravděpodobně zavládne v České republice tentýž stav jako v Argentině a Řecku. Ono koneckonců jedinou možností, jak se vymanit ze státního dluhu, je některá z častokrát osvědčených forem, "vyběhnutí" s věřiteli a uvržení vlastní populace do bídy, čehož jsme byli několikrát svědky. 

V první řadě se jedná o penzisty, kteří pomalu celý svůj produktivní život prožili v jiném systému, za odlišných podmínek, a nyní, ne svoji vinou, negativně doplácejí na změnu poměrů. Zvlášť oni se totiž v minulé době zasloužili o vyrovnaný státní rozpočet. Zaslouženou "odměnou" je pro ně věčné krácení jejich příjmů, neboť vláda není způsobilá vést hospodářství efektivně, jako spořit na vhodných místech a v neposlední řadě zabezpečit nárůst produktivity.

Dokud vládnoucí garnitury tuto realitu nepochopí, tak naše země bude mít ustavičně sociální problémy. Jak pravil klasik: "Použijeme-li k dobrému cíli špatných prostředků, přestává být cíl dobrý."


Ing. Pavel Janeček
Kandidát KSČM do Zastupitelstva města Náchoda
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama