Bc. Petr Křemen

Váš kandidát za TOP 09 do zastupitelstva města Kolína :-)
  • TOP 09
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.09.2014 20:26:48

Nezapomínejme na Mnichov, historie se totiž ráda opakuje

Nezapomínejme na Mnichov, historie se totiž ráda opakuje

Dnes si připomínáme 76. výročí podpisu tzv. Mnichovské dohody, v níž se rozhodlo o osudu Československa bez jeho účasti. Připomínání této události považuji dnes za obzvláště důležité. Nezapomínejme na svoji minulost, může se totiž snadno zopakovat.

V závalu událostí dneška bychom neměli zapomenout na výročí události, která před 76 lety zásadním způsobem ovlivnila národní mentalitu Čechů. Nabytý pocit malosti a méněcennosti v rámci Evropy způsobený podpisem tzv. Mnichovské dohody ještě umocnil srpen 68 a trvá dodnes. Česká republika je přitom se svými deseti a půl miliony obyvateli středně velkým evropským státem srovnatelným s Belgií či Nizozemskem a je dokonce větší než Švédsko či sousední Rakousko. Právě proto bychom na minulost neměli zapomínat a o to citlivěji měli vnímat hrozby dneška.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama