Mgr. Pavel Dobeš

  • Praha 3
  • radní městské části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2014 9:38:50

Fero Fenič podpořil Pavla Dobeše, spojence v boji za přejmenování letiště

Fero Fenič podpořil Pavla Dobeše, spojence v boji za přejmenování letiště

Známý režisér, producent a scénárista a také organizátor mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest Fero Fenič veřejně vyjádřil podporu Pavlu Dobešovi, který kandiduje ve volbách do Zastupitelstva hl. m. Prahy a městské části Praha 3.

Umělec a filmový podnikatel Fenič se s někdejším ministrem dopravy, který nyní kandiduje za Demokraty Jana Kasla, setkal při své známé občanské aktivitě. „Pavel Dobeš jako první z členů české vlády podpořil a statečně prosazoval pojmenování pražského letiště po Václavu Havlovi. Bez něho by se mi to nepovedlo,“ říká dnes o společném úsilí z přelomu let 2011 a 2012 Fero Fenič, jehož aktivita i díky podpoře tehdejšího ministra dopravy skončila úspěšně.   

„Návrh na pojmenování letiště po prvním českém prezidentovi jsem od začátku považoval za důstojné vyjádření úcty k člověku, který se obrovskou měrou zasloužil o demokracii u nás. Bohužel ne u všech se tehdy návrh setkal s podporou a musím říct, že mě například tehdejší, mírně řečeno zdrženlivost ze strany Miroslava Kalouska, poněkud zaskočila,“ říká dnes Pavel Dobeš. A dodává: „Absurdní až bizarní mi přijdou některé současné, pravděpodobně čistě předvolební návrhy, aby se letiště Václava Havla znovu přejmenovalo. Zaslechl jsem dokonce těžko uvěřitelné nápady o Karlu IV. Se vší úctou k této významné postavě českých dějin, pochybuji, že si Karel IV. vůbec uměl představit, že lidé někdy budou létat.“      

Fero Fenič na pomoc Pavla Dobeše při snaze o přejmenování letiště nezapomíná. „Věřím, že tato jeho energie, odvaha a respekt k demokratickému odkazu prvního českého prezidenta může být přínosem i pro Prahu,“ uzavírá Fenič. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama