Ing. Václav Votava

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2014 13:00:40

Budu požadovat, aby se sněmovna zabývala auditem k nemocnicím

Budu požadovat, aby se sněmovna zabývala auditem k nemocnicím

Načasování hloubkových kontrol v krajských a fakultních nemocnicích těsně před konáním senátních a komunálních voleb považuji za přinejmenším podivné.

Mám obavy, zda se české zdravotnictví opět nestalo obětí politických hrátek a bojů. Chci věřit, že audit, který si již před rokem a půl vyžádala Evropská komise, proběhl transparentně a podle všech zákonných norem, a že pacienti v tomto případě nejsou bráni jako rukojmí a že pokuty, které by nemocnice měly dle údajných výsledků auditu platit, nebudou chybět při léčbě.

Rozhodně budu důsledně požadovat, aby se Kontrolní výbor Poslanecké Sněmovny podrobně zabýval okolnostmi, za nichž Ministerstvo financí přistoupilo k auditu hospodaření největších českých nemocnic.

Ing. Václav Votava, předseda Rozpočtového výboru a člen Kontrolního výboru Poslanecké Sněmovny Parlamentu ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama