ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2014 17:31:52

Hejtman Petera a náměstkyně Moravčíková slíbili pomoc kutnohorské nemocnici

 Hejtman Petera a náměstkyně Moravčíková slíbili pomoc kutnohorské nemocnici

Hejtman Středočeského kraje Miloš Petera navštívil v pátek 3. října spolu s náměstkyní Zuzanou Moravčíkovou Kutnou Horu, kde se zajímal o současný stav nemocnice, kvalitu poskytovaných služeb v Domově seniorů Barbora i bezpečnost dopravy ve městě.

V kutnohorské nemocnici si hejtman Petera a náměstkyně Moravčíková prohlédli několik oddělení včetně nemocniční kuchyně a prádelny, kde kraj poskytl peníze na nákup nového vybavení. S vedením nemocnice pak jednali o aktuálních problémech kutnohorské nemocnice. "S ředitelem Zdeňkem Heřmánkem jsme se dohodli, že nemocnice připraví projekt na výměnu oken a zateplení. Díky těmto opatřením by se výrazně snížily náklady na provoz nemocnice. Potřebnou částku ve výši přibližně 25 milionů korun by Středočeský kraj mohl kutnohorské nemocnici poskytnout například formou bezúročné půjčky," informoval hejtman Miloš Petera. 

Poté hejtman Petera a náměstkyně Moravčíková navštívili Domov seniorů Barbora, kde je spolu s ředitelkou Jitkou Řepovou přivítaly také zaměstnankyně domova. Hejtman si prohlédl zařízení, navštívil terapeutickou dílnu i pokoje klientů, setkal se a pohovořil s obyvateli domova. Ptal se jich, co se jim v domově líbí a co by naopak chtěli zlepšit. Odpovědí mu byla jen samá chvála na adresu personálu domova. Také s technickým stavem domova jsou klienti velmi spokojeni. „Domov seniorů Barbora patří k těm nejlepším a také nejhezčím v našem kraji. Navíc se nachází ve starobylém městě se spoustou nádherných památek. Jak jsem se osobně přesvědčil, klientům domova se tu velmi dobře žije,“ řekl hejtman Miloš Petera.

V závěru své návštěvy v Kutné Hoře si pak středočeský hejtman společně se svojí náměstkyní Zuzanou Moravčíkovou prohlédli nově zrekonstruovaný kruhový objezd. Jde o křižovatku ulic Hrnčířská a Čáslavská. „Náklady na stavbu kruhového objezdu činily 15,3 milionu korun včetně DPH, přičemž dotace z Regionálního operačního programu Střední Čechy byla 13,3 milionu korun. Původní křižovatka byla místem častých dopravních nehod. Díky přestavbě na kruhový objezd se zvýšila bezpečnost provozu jak pro řidiče, tak i pro chodce. Došlo ke snížení nehodovosti. Navíc se snížily náklady na údržbu komunikace," sdělila náměstkyně Zuzana Moravčíková.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama