Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2014 9:26:44

Ojetá auta mají v devadesáti procentech stočené kilometry

Ojetá auta mají v devadesáti procentech stočené kilometry

Brusel/Praha – Evropské země včetně České republiky se potýkají s problémem stáčení tachometrů. Koupit si ojeté auto znamená podle odhadů až s 90% pravděpodobností nevědět, kolik má vozidlo skutečně najeto.

 Získat údaje o skutečné historii vozidla je dnes téměř nemožné. „Příslušná data lze získat pouze pokoutnými způsoby přes záznamy o historii auta v chráněných databázích výrobců,“ přibližuje nynější situaci europoslanec Zdechovský, který se snaží nalézt způsob, jak tento palčivý problém trápící tisíce evropských řidičů vyřešit. Jako nejlepší způsob řešení se jeví vytvoření centrální evropské databáze vozidel. Zdechovský se obrátil přímo na Evropskou komisi s otázkou, zda existují nějaké administrativní, právní či faktické překážky, které by bránily vytvoření centrální databáze vozidel, díky níž by si zákazníci mohli zjistit celou historii kupovaného vozidla. Odpověď se očekává do měsíce.
„Jedná o záležitost celoevropského rozsahu, proto považuji za lepší, když se problém nebude řešit jen na úrovni Česka, ale i ve spolupráci s ostatními členskými zeměmi EU,“ vysvětluje europoslanec Zdechovský výhodu řešení záležitosti na evropské úrovni.

Daniel Rejman/Eva Fruhwirtová
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama