Ing. Pavel Janeček, BBS(Hons)

Kandidát do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje za KSČM
  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.10.2014 18:20:32

Kvalitní vzdělání jako priorita

Kvalitní vzdělání jako priorita

Desítky tisíc rodičů nemají šanci umístit své ratolesti do mateřské školy vzhledem k neustále přeplněným kapacitám.

Tato nouze o školky snižuje podle odborníků porodnost v České republice. Dále je třeba zmínit vysoce negativní dopad na pracovní uplatnění a profesní růst žen, které jsou matkami.  

Nechci malovat čerta na zeď, ale statistiky jsou zcela neúprosné a křivka stále stoupá do nebeských výšin. Uvědomme si, že ve školním roce 2010–2011 nebylo akceptováno v celé České republice na čtyřicet tisíc dětí. O rok později už více než padesát tisíc. Tento neblahý trend pokračuje i v současné době. 

Je pro nás naprosto nezbytný rozvoj nejen mateřských, ale i základních škol v Náchodě, a to především sledováním demografického vývoje a následných realizací vhodných opatření, které navrhují níže. Mojí snahou je vybudovat podmínky pro kvalitní vzdělání našich dětí v Náchodě. 

Mobilní školky jsou pohodlným řešením pro obce či města, které momentálně procházejí etapou boomu, ale předpokládají, že se za pár let situace změní. Školka se pak jednoduše přemístí na místo, kde bude dětí naopak dostatek. Montáž této školky trvá zhruba dva měsíce a na rozdíl od klasických zděných budov je až několikrát lacinější. 

Zájem o mobilní školky postupně roste, proto bych se rád zasadil o prosazení tohoto řešení v Náchodě, kde kapacity už nestačí a je nutné přiložit ruku k dílu.


Ing. Pavel Janeček, kandidát do Zastupitelstva města Náchoda

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama