Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.10.2014 11:15:00

Moc děkujeme voličům, pro nás to je obrovský úspěch

Moc děkujeme voličům, pro nás to je obrovský úspěch

Za ANO postupuje devět senátních kandidátů, začala vyjednávání o radnicích.

Do 2. kola senátních voleb postupuje za hnutí ANO devět kandidátů (Josef Dufka, Cheb; Zdeňka Hamousová, Louny; Vladimír Danda, Příbram; Zuzana Baudyšová, Praha 9; Jiří Hlavatý, Trutnov; Antonín Prachař, Přerov; Jan Zahradníček, Olomouc; Peter Koliba, Ostrava-město a Martin Gebauer, Karviná).
"Proti ČSSD, která má v Senátu většinu a jejíž kandidáti jsou známější, jsme to měli hodně těžké. Moc děkujeme voličům a prosím, aby naše kandidáty přišli podpořit i v druhém kole," řekl k výsledkům předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Úspěchem byly pro ANO také komunální volby, hnutí zvítězilo v devíti krajských městech včetně Prahy (Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, Ústí nad Labem, Pardubice, České Budějovice, Jihlava, Olomouc), právě vítězství ve velkých metropolích bylo jeho cílem.

V Praze ANO těsně zvítězilo nad TOP 09 a získalo 17 mandátů. Už v noci se rozběhla vyjednávání o koalici na pražském magistrátu, které za ANO vede právě Krnáčová. První cesta vyjednávačů vedla za Trojkoalicí a ČSSD.

"Chtěla bych také moc poděkovat všem pražským voličům, že nám dali tu šanci, abychom mohli měnit poměry na magistrátu. Teď budeme vyjednávat, začneme s jednáním na půdorysu vládní koalice," konstatovala Adriana Krnáčová.

"Je vidět, že hnutí ANO funguje na standardních demokratických mechanismech a má silnou základnu, která vygenerovala úspěšné kandidátky plné nezávislých osobností. Ještě jednou moc děkujeme voličům, pro nás to je obrovský úspěch," doplnil Andrej Babiš.

Hnutí ANO

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama