Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2014 13:45:44

Vláda podvedla zdravotníky

Vláda podvedla zdravotníky

Vláda dnes projednávala navýšení platů pro státní zaměstnance. Podle původního plánu, který vláda zveřejnila těsně před komunálními volbami, se mělo státním zaměstnancům přidat již od listopadu tohoto roku celkem 3,5 %, nikoliv až od ledna 2015.

My toto opatření samozřejmě vítáme, protože platy státních zaměstnanců byly u nás výrazně snižovány za minulé vlády a nyní, když se daří ekonomice trochu lépe, je možnost státním zaměstnancům zase přidat.

Důkaz o populismu nejhrubšího zrna je ale dnešní usnesení vlády o tom, že přidání od listopadu se netýká pracovníků ve zdravotnictví. Prý je to kvůli tomu, že nelze měnit v průběhu roku smlouvy se zdravotními pojišťovnami. Je naprosto sprosté slíbit jako předvolební dáreček, že se zvýší platy, a sotva 4 dny po volbách to odvolat, protože to vlastně nejde.

Vláda tento krok plánovala dopředu, protože jí všechny problémy jí musely být dopředu známé. To, že vláda ze dne na den mění své sliby, jen aby si nahnala hlasy ve volbách, považujeme za naprosto nepřijatelné v vůči zaměstnancům ve zdravotnictví je to sprostý podvod.

Tomio Okamura - předseda hnutí Úsvit

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama