Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.10.2014 19:57:00

Jourovou jsem ukecal až na třetí pokus

Jourovou jsem ukecal až na třetí pokus

V pondělí jsme na centrálu hnutí dostali rezignační dopis naší 1. místopředsedkyně Věry Jourové. I když jsem o její rezignaci samozřejmě věděl dopředu, tak mne onen dopis donutil trochu zavzpomínat.

 Byly to dřevní doby a přitom to není ani tak dávno, kdy jsem paní Jourovou přemlouval, ať mi pomůže s řízením hnutí, které tehdy v roce 2012 mělo v průzkumech nějakých 0,3 procenta hlasů. Ukecal jsem ji asi na třetí pokus.

Chvíli pracovala jako manažerka hnutí, ale mně bylo jasné, že půjde do politiky. A její podpora od lidí byla obrovská jak při našem prvním sněmu, tak později ve sněmovních volbách. Moc jsem jí přál úspěch a satisfakci, když se po osmi letech vracela na ministerstvo pro místní rozvoj, kvůli kterému zažila nejhorší chvíle svého života.

Už když jsme Věru Jourovou navrhovali vládě jako kandidátku na evropskou komisařku, říkal jsem, že to pro hnutí ANO bude velká ztráta. Jak jsem čekal, tak to Věře vyšlo. Moc jí přeju, aby její mise eurokomisařky byla úspěšná a také se těším na to, že konečně budeme mít v Evropské komisi někoho, o jehož práci se v České republice něco dovíme. Moc jí také děkuju za podporu a za pomoc při budování hnutí. Naše úspěchy jsou i její zásluha. Věro, držíme palce, a jak jste psala Vy, rozhodně se neloučíme,

Andrej Babiš

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama