ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.10.2014 15:29:09

Kraj vyplatí 17 milionů na žákovské jízdné za první pololetí roku 2013/2014

 Kraj vyplatí 17 milionů na žákovské jízdné za první pololetí roku 2013/2014

Rada kraje na svém zasedání dne 20. října 2014 schválila výplatu žákovského jízdného pro žadatele z projektu „Stipendium Středočeského kraje na dojíždění do školy“.

Jedná se o část žádostí podaných do projektu za první pololetí školního roku 2013/2014. „Za dané období jsme schválili přes 9 600 žádostí, což činí zhruba 17 milionů korun. Věřím, že tento příspěvek rodiče ocení. Zejména pro rodiny v menších obcích je dojíždění dětí do škol finančně náročné,“ řekl hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.

Jde o příspěvek dětem a studentům na dojíždění do základní i střední školy. Kraj se rozhodl tímto způsobem pomáhat rodinám s dětmi i v letošním školním roce. Pokračování programu odsouhlasila Rada kraje dne 29. září 2014. „Podmínky, za kterých mohou žadatelé získat od kraje finanční příspěvek na žákovské jízdné, se od minulého roku nemění. Do rozpočtu na příští rok počítáme se 40 miliony Kč na tyto příspěvky. Je o ně obrovský zájem. Jsem rád, že jim můžeme pomoci a dodržet náš předvolební slib,“ uvedl hejtman.

Po vypočtení výše stipendia a schválení v Radě kraje, je následně provedena výplata žadateli. Žádost na první pololetí letošního školního roku bude muset podat žadatel do 27. února 2015 a žádost na druhé pololetí do 17. července 2015. Ostatní podmínky projektu včetně stanovování výše stipendia zůstávají beze změny. Aby bylo žadateli vyplaceno stipendium, musí doložit požadovaný formulář a splnit stanovené podmínky Radou kraje. Například žadatel musí mít trvalé bydliště a sídlo školy na území Středočeského kraje. Podrobné informace o podmínkách včetně formuláře žádosti do projektu Stipendium Středočeského kraje na dojíždění do školy pro školní rok 2014/2015 jsou uvedeny zde: http://www.kr-stredocesky.cz/web/doprava/zakovske-jizdne

„Středočeský kraj realizuje projekt v této podobě od školního roku 2010/2011. A za tuto dobu jsme vyhověli 53 900 žadatelům částkou v celkové výši 92 milionů korun,“ doplnil hejtman Miloš Petera.

Žadatel musí splnit jednu ze základních podmínek, a to mít trvalé bydliště a sídlo školy, do které dojíždí, na území Středočeského kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama