ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.10.2014 15:30:52

Kraj se představí na putovní výstavě „Má vlast cestami proměn“

Kraj se představí na putovní výstavě „Má vlast cestami proměn“

Středočeský kraj se bude prezentovat na celonárodní putovní výstavě „Má vlast cestami proměn“. Rozhodla o tom Rada kraje dne 20. října 2014.

Jde o sedmý ročník výstavy, která se uskuteční v roce 2015. Začne 9. května na pražském Vyšehradě a poté bude k vidění na mnoha místech České republiky.

Středočeský kraj na výstavě představí nejen svoji historii, ale i možnosti pro turistiku. „Prezentace přispěje k rozvoji cestovního ruchu a podpoří regionální rozvoj kraje,“ sdělil radní pro regionální rozvoj Karel Horčička. V rámci výstavy bude celoročně vystaveno 12 plakátů reprezentující Středočeský kraj. Náklady ve výši 50 000 korun hradí kraj.

Putovní výstava „Má vlast cestami proměn“ představuje příklady zvelebování opomíjených míst v ČR. Ukazuje proměny chátrajících staveb či opravy náměstí a návsí. Organizátorem je Asociace Entente Florale CZ – Souznění a Národní kulturní památka Vyšehrad. Záštitu udělil Senát Parlamentu České republiky.

Další akce na podporu turistického ruchu, kterých se Středočeský kraj zúčastní, jsou veletrhy Euroregion Tour 2015 v Jablonci nad Nisou a Vakantiesalon v Bruselu.

15. ročník mezinárodního veletrhu cestovního ruchu Euroregion Tour 2015 se bude konat ve dnech 19. až 21. března 2015 v Eurocentru v Jablonci nad Nisou. Jednotlivé kraje představí svou turistickou nabídku. Tematicky bude zaměřen na aktivní turistiku, lidovou architekturu a tradiční regionální výrobky.

Vakantiesalon se uskuteční 5. až 9. února 2015 v Bruselu. Veletrh s více než 700 vystavovateli z 65 zemí je největší akcí v Belgii zaměřenou na cestovní ruch. Stánek Středočeského kraje bude prezentován pod záštitou zahraničního zastoupení CzechTourism Benelux. Vedle Středočeského kraje se představí i Karlovarský kraj, Královehradecký a Jihočeský kraj.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama