ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.10.2014 15:39:31

Středočeský kraj vyhlásil soutěž Mistr tradiční rukodělné výroby

Středočeský kraj vyhlásil soutěž Mistr tradiční rukodělné výroby

Rada kraje na svém zasedání 20. října 2014 vyhlásila v pořadí již třetí ročník soutěže „Mistr tradiční rukodělné výroby Středočeského kraje“.

„Soutěž je oceněním řemeslníků, jejich dovedností, znalostí postupů a technologií tradičních lidových řemesel, zejména těch, kterým hrozí zánik,“ uvedl radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek

V roce 2013 získal titul „Mistr tradiční rukodělné výroby“ pan Jiří Rücker z Peček za svou dlouholetou práci v oboru uměleckého řezbářství, kde se věnoval výrobě perníkářských forem. Letos získala ocenění paní Miluše Šímová za tradiční výrobu vizovického pečiva.

Ocenění je udělováno v souladu s vládní koncepcí účinnější péče o tradiční lidovou kulturu v České republice 2011 až 2015 a s výzvou UNESCO „Žijící lidské poklady“. Slavnostní vyhlášení vítězů letošního ročníku se bude konat ve skanzenu lidových staveb v kraji ve Vysokém Chlumci. Vítěz obdrží titul a finanční odměnu.

Nositel titulu „Mistr tradiční rukodělné výroby Středočeského kraje“ může být navržen i na celostátní titul „Nositel tradice lidových řemesel“, který je udělován při příležitosti Dnů evropského dědictví.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama