ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.10.2014 15:42:04

Kraj vyplatí na zdravotnické poplatky za uplynulé čtvrtletí přes 74 tisíc Kč

Kraj vyplatí na zdravotnické poplatky za uplynulé čtvrtletí přes 74 tisíc Kč

Krajský úřad Středočeského kraje proplatí 134 žadatelům zdravotnické poplatky v celkové hodnotě 74 620 korun.

 Jde o obyvatele Středočeského kraje, kteří řádně podali své žádosti v období od 1. července do 30. září 2014. Proplacení schválili krajští radní na zasedání v pondělí 20. října 2014.
„Vyhověli jsme celkem 93 žádostem, které včas a řádně vyplněné zaslali krajskému úřadu obyvatelé Středočeského kraje, kteří se nechali ošetřit ve zdravotnických zařízeních zřizovaných krajem, a to v celkové hodnotě 40 920 korun. Dále jsme schválili 41 žádostí klientů, jimž byla poskytnuta zdravotní péče v ostatních zdravotnických zařízeních v kraji v celkové částce 33 700 korun,“ upřesnila radní pro oblast zdravotnictví Jiřina Fialová.
„Úhradu zdravotnických poplatků nebereme jen jako automatické plnění předvolebních slibů, chceme především pomoci lidem, pro které jsou zdravotnické poplatky zásahem do rodinného rozpočtu,“ řekl hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.
Letos v lednu krajský úřad změnil podmínky pro proplácení regulačních poplatků a kraj je hradí vždy za uplynulé čtvrtletí. „Například podá-li pacient žádost ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku, mohou mu být proplaceny poplatky za období předcházejícího, třetího čtvrtletí,“ připomněla nový způsob proplácení zdravotnických poplatků radní Jiřina Fialová.
Středočeský kraj proplácí regulační poplatky formou daru od srpna 2010 jako jediný v České republice. Program platí pro všechna zdravotnická zařízení ve Středočeském kraji. Dosud kraj vyplatil celkem 73,8 milionu korun a vyhověl 44 874 žadatelům. Informace včetně formuláře žádosti na:http://www.kr-stredocesky.cz/portal/odbory/zdravotnictvi/regulacni-poplatky/.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama