Ing. Pavel Janeček, BBS(Hons)

Kandidát do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje za KSČM
  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.11.2014 19:07:34

Kdy bude mít vlastenec Dominik Duka dost?

Kdy bude mít vlastenec Dominik Duka dost?

Je to nedávno, co Dominik Duka napsal na svém facebookovém profilu: Když kolem sebe poslední dobou pozoruji jakousi lhostejnost k vlastnímu národu a vlastně i všem tradičním institucím, vybavují se mi slova vloni zesnulého básníka Zdeňka Rotrekla.

 »Taková slova jako vlast, národ, ta člověk slyší dnes jedině v kostele, nikde jinde.«

Kardinál Duka by měl vědět, že lidé nemusí chodit do kostela, aby taková slova jako »vlast a národ« slyšeli. Mnoho Čechů je hrdo na to, že jsou příslušníky českého národa bez toho, aby jim tato slova připomínali v kostele církevní hodnostáři, kteří profitují z církevních restitucí. Z církevních restitucí, které de facto okradly skoro všechny občany České republiky.

Proč si kardinál Duka bere do úst slova »vlast a národ«? Vždyť Dominik Duka vehementně bojoval o několik desítek miliard korun z církevních restitucí.

Dominik Duka ožebračil lidi, matky samoživitelky, důchodce, kteří živoří, a lidi sociálně slabé. A i přesto by chtěl, aby tito lidé chodili do kostela a poslouchali tam vlastenecká slova? Církev v Čechách se nikdy vlastenecky nechovala, ba naopak, vždy šla s tím, kdo měl vyšší finanční částku a byl klidně zastáncem zla!

Od nejvyššího českého preláta by neměla zaznívat slova »vlast a národ«, neboť je to od něho skutečně velmi pokrytecké.

Ing. Pavel JANEČEK, zastupitel města Náchoda (KSČM)

www.janecekpavel.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama