Ing. Pavel Janeček, BBS(Hons)

Kandidát do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje za KSČM
  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.11.2014 13:51:23

České domácnosti přišly o desítky miliard

České domácnosti přišly o desítky miliard

Poselství našich finančních mocipánů z ČNB pro obyvatele České republiky bylo jasné. Vaše našetřené peníze budou naprosto znehodnoceny, takže je velmi rychle utraťte.

Ale vy stejně máte jen dluhy, tak vlastně ani o nic nepřijdete. Radujte se, když budete utrácet, pro mne za mne za „blbosti“, které vám nebudou k ničemu, tak naše hospodářství pořádně nastartujeme a budeme se mít všichni lépe.

Mzda členů bankovní rady ČNB se pohybuje v řádu statisíců. Dvě třetiny obyvatelstva nedosáhnou na průměrný plat, který činí zhruba 25 tisíc. Listopadové zásahy České národní banky měly bohužel okamžitý „úspěch“. České domácnosti přišly přibližně o 76 miliard korun, kdy ČNB devalvovala korunu, což opodstatnila úsilím zamezit deflaci. V podstatě předejít všeobecnému poklesu cen, jenž by při dlouhodobějším horizontu mohl potencionálně být pro naši ekonomiku zhoubný.

Pořád poslouchám, jak se bankovní rada chválí, nikde nevidím vysvětlení, které by se týkalo nákladů intervence a ten věčně slibovaný pozitivní dopad na pracovní místa. Devalvace někomu možná uměle zvýšila tržby, ale vyšší prodeje nikomu nepřinesla. Většina firem ani lidí s ní nesouhlasí. Ale já si pokládám zásadní otázku: Čemu by deflace vadila? Ničemu.

Ing. Pavel JANEČEK, zastupitel města Náchoda (KSČM)

www.janecekpavel.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama